Barça

Laporta: "Messi ens ajudarà a crear un nou equip que durarà 10 o 15 anys"

La candidatura de Joan Laporta a la presidència del Barça ha presentat el projecte esportiu que compta amb el suport d'un reguitzell d'exjugadors

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Joan Laporta ha presentat aquest dijous el programa esportiu de la seva candidatura. El liderarà Rafa Yuste com a vicepresident esportiu. A més, es comptarà amb l'experiència de molts exjugadors com Víctor Muñoz, Víctor Valdés, Carles Puyol, Sergi Barjuan, Àngel "Pichi" Alonso, o José Ramón Alexanko, entre d'altres. També s'incorporaria Albert Benaiges, que quan Alexanko era el responsable del futbol base, era la seva mà dreta. També han mostrat el seu suport a la candidatura de Laporta --ho han fet a través de vídeos-- Rafa Márquez, Samuel Eto'o i Anderson Luis de Sousa "Deco"

Rafa Yuste ha destacat que l'excel·lència del club arriba innovant i no quedant-se només en la història. També ha volgut deixar clar que la Masia és la pedra filosofal del projecte esportiu i sobre Messi ha destacat que "és molt important que es quedi perquè és el mirall dels jugadors i jugadores que somnien a arribar a ser com ell".

Sobre el moment actual que viu el primer equip, Laporta ha destacat que els jugadors tenen ganes d'enganxar-se a la Lliga i sobre Messi, en concret, l'aspirant a president per segona vegada, també ha estat clar.

"Cal aconseguir que el Leo torni a somriure. Amb ell podem tornar a aspirar a tot. Hem de convence'l que es poden guanyar competicions i que es torni a sentir estimat. Ens ajudarà a crear un equip que pot durar 10 o 15 anys."

Laporta també s'ha referit a Antoine Griezmann, quan se l'ha preguntat què farà amb el francès si és president. "El que faré és animar-lo perquè torni a creure en ell mateix. Si fa falta, l'hi diré en francès."

 

El futbol femení

Durant tota la presentació del programa esportiu s'ha parlat del futbol femení: "Funciona molt bé, però el seguirem potenciant". En aquest sentit, es vol crear un departament específic per a l'esport femení i també per a les seccions esportives. Joan Laporta ha fet broma al respecte de l'escàs coneixement que té de la plantilla de l'equip femení, com va quedar evidenciat al programa "Està passant".

 

 

"Em van posar uns cognoms molt difícils. Som molts els culers que no coneixem les jugadores de l'equip femení. Volem que siguin referència elles. Hem de fer que es coneguin els seus noms. Volem donar-los tota la visibilitat." 

Laporta ha volgut remarcar que el Barça ha de ser referència en tots els àmbits i per tant, també en igualtat de gènere.

 

El centre d'excel·lència esportiva

Xavier Budó, exentrenador de les tenistes Carla Suárez o Paula Badosa, serà l'encarregat de tornar a buscar "l'excel·lència esportiva" a través de 5 àrees. Metodologia i formació; valors i cultura esportiva Barça; coneixement i "big data"; "scouting" i àrea tecnicoesportiva. Budó ha destacat que els valors donen títols i que "els jugadors i els entrenadors passen, el club segueix". En aquest sentit, és crearà el Centre d'Excel·lència Esportiva que, segons Budó, es pot resumir en el coneixement és progrés. També ha volgut remarcar Budó que cal treure el màxim rendiment de cada esportista perquè "cada un d'ells és únic", tant els professionals com els de la base. "Cal evitar la fuga de talents i el que marca la diferència és la mentalitat de l'esportista. Per això treballarem el 'mentoring'."
 

La intel·ligència artificial

Jordi Mompart, professor de Física i Tecnologies Quàntiques de la Universitat de Barcelona, ha explicat que la IA (intel·ligència artificial) aplicada a l'esport és una aposta estratègica de la candidatura. La "IA és el present" ha avisat, però ha advertit que "les màquines estan per ajudar a millorar i no per substituir". La IA pot ajudar a arribar a l'excel·lència esportiva "proporcionant un avantatge competitiu que ajudi en la presa de decisions dels gestors esportius i econòmics del club".

S'aplicaria primer als primers equips de futbol masculí i femení i després a les seccions. El Barça ha de ser un referent mundial en l'ús de la IA en el món de l'esport. Altres clubs ja ho estan aplicant.

En aquest sentit, ha recordat que el superordinador Deep Blue va derrotar Garri Kaspàrov, aleshores campió mundial d'escacs, el 1997, i que l'actual campió mundial, el noruec Magnus Carlssen, no tindria res a fer contra una màquina, ja que la seva puntuació ELO és de 2.800 punts, mentre que els superordinadors arriben a superar els 3.500 punts. Del món del futbol, ha posat l'exemple del fitxatge de Jürgen Klopp pel Liverpool, quan venia de fer un paper discret com a entrenador del Borussia Dortmund. Les dades aportades per la IA van permetre al Liverpool apostar per Klopp i encertar plenament.

La IA no substituiria l'"scouting", però sí que facilita tenir molta més informació, ha sentenciat Jordi Mompart. El Departament d'Intel·ligència Artificial seria transversal en tot el club.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut