Lieke Martens en el moment en què li fa un petó a la copa
Lieke Martens en el moment en què li fa un petó a la copa (@FCBFemení)
Futbol

L'any més prolífic de Lieke Martens amb el Barça

La neerlandesa arriba en el seu millor moment a la Supercopa, liderant la taula de màximes golejadores de la Lliga amb 16 gols; acaba contracte el 30 de juny i està disposada a continuar al Barça

Lieke Martens viu el seu millor moment des que va aterrar a Barcelona fa cinc temporades sent la millor jugadora d'Europa de la UEFA i la vencedora del The Best que atorga la FIFA, procedent del Rosengard suec. La semifinal davant del Reial Madrid la motiva en especial, assegura: "És un rival molt especial i m'agraden els partits grans. Els clàssics són partits molt especials." I més quan té al davant la possibilitat de treure's l'espineta de la desfeta a la semifinal de l'any passat davant de l'Atlètic de Madrid a la tanda de penals: "L'eliminació de l'any passat va ser una llàstima. En aquell partit les coses no ens van sortir bé. Però em fixo en el caràcter de l'equip, que ens va permetre reaccionar i guanyar el triplet."

L'arribada de Jonatan Giráldez a la banqueta l'ha fet variar la posició damunt del terreny de joc. Acostumada a jugar més enganxada a la banda, ara juga més per dins, fet que l'hi permet viure més a prop de l'àrea, una circumstància que fa que explori la faceta de golejadora:

"Ara jugo diferent. No només ho faig d'extrem, també puc jugar d'interior, intervenint més en el joc. Ara tinc diferents opcions de joc. Està molt bé perquè d'aquesta manera l'equip és més imprevisible."

La davantera neerlandesa, de 29 anys, és feliç al Barça i a Barcelona. Després de cinc anys, el proper 30 de juny acaba el seu contracte a l'entitat blaugrana però el seu objectiu és continuar més anys a Barcelona, i no descarta acabar-hi la carrera esportiva: "Soc futbolista professional a Barcelona, cada dia miro de gaudir-ne al màxim. La ciutat és molt bonica, bon menjar, sol... És un lloc fantàstic on viure."

La temporada passada el Barça va aconseguir el triplet, però Martens encara en vol més, i ara tenen l'oportunitat d'aconseguir l'únic títol que se'ls va negar la temporada passada.

Anar al contingut