Lance Stroll serà el nou company de Sergio Pérez a Force India
Fórmula 1

Lance Stroll fitxa per Force India i completa la graella del pròxim mundial

Només dos equips, Mercedes i Haas, mantenen la mateixa alineació de la temporada passada

Actualitzat

El fitxatge del canadenc Lance Stroll per l'equip Force India completa la graella del Campionat del Món de Fórmula 1 del 2019, en què hi ha un gran nombre de canvis i en què només dos equips, Mercedes i Haas, mantenen la mateixa alineació de la temporada passada.

Mercedes continuarà amb el britànic Lewis Hamilton, que aquest any va guanyar el seu cinquè títol mundial, i el finlandès Valtteri Bottas, mentre que Haas seguirà confiant en el francès Romain Grosjean i el danès Kevin Magnussen.
 
L'australià Daniel Ricciardo abandona Red Bull Racing després de cinc anys en l'equip per incorporar-se a Renault en substitució de l'espanyol Carlos Sainz, que cobrirà la baixa a McLaren del seu compatriota Fernando Alonso, que deixa la graella de l'F1 després de 18 anys.

La baixa de Ricciardo a Red Bull la cobrirà el francès Pierre Gasly, que deixa el filial Toro Rosso, amb el qual va debutar al Gran Premi de Malàisia del 2017, per ser el company de l'holandès Max Verstappen.

Carlos Sainz tindrà com a company a McLaren el britànic Lando Norris, que relleva Stoffel Vandoorne en un any en què el belga competirà a la Fórmula E amb l'equip HWA, associat a Mercedes.

El monegasc Charles Leclerc deixa Sauber per fer un gran salt a Ferrari, al costat del tetracampió alemany Sebastian Vettel i per cobrir la marxa del finlandès Kimi Räikkönen, que torna precisament a Sauber, l'equip en què va començar la seva carrera el 2001.

L'alineació de Sauber la completa l'italià Antonio Giovinazzi, que ja va tenir dues experiències amb l'equip quan va substituir el lesionat pilot alemany Pascal Wehrlein el 2017. El suec Marcus Ericsson abandona l'escuderia suïssa amb destinació a les IndyCar Sèries el 2019, tot i que seguirà a Sauber com a tercer pilot i ambaixador de la marca.

Torna al campionat en 2019 el rus Daniil Kvyat amb Toro Rosso, equip d'on va sortir a la recta final del Mundial del 2017. El seu company d'equip serà el tailandès nascut a Londres Alexander Albon. El 2019, doncs, serà la primera vegada que hi haurà un pilot d'aquesta nacionalitat a la graella de Fórmula 1 des de Prince Birabongse Bhanudej Bhanubandh, que entre el 1950 i el 1954 va participar en 19 grans premis amb Maserati, Simca-Gordini, Gordini, Connaught i de nou Maserati, i amb dos quarts llocs (Suïssa 1950 i França 1954) com a millors resultats.
 
Albon, de 22 anys, ha competit el 2018 a la Fórmula 2 i fins a la cita d'Abu Dhabi aspirava a un títol que va acabar en mans del també britànic George Russell, membre del Programa de Joves Pilots de Mercedes i que l'any que ve estarà en l'equip Williams. Per acompanyar Russell en la històrica Williams, la Fórmula 1 recupera un altre pilot, el polonès Robert Kubica, substitut del rus Serguei Sirotkin. Kubica es va perdre vuit temporades després d'un greu accident en un ral·li el 2011, que també li va deixar lesions permanents en un braç.
 
L'arribada de Lance Stroll a Force India, on compartirà garatge amb el mexicà Sergio Pérez, completa la formació de sortida del 2019. El pare del canadenc, Lawrence, va adquirir l'equip, i reemplaça a l'escuderia el francès Esteban Ocon, que s'uneix a Mercedes com a pilot reserva i compartirà el paper de conductor de simulador amb Stoffel Vandoorne. Sergio Pérez afronta el 2019 la seva novena temporada a la màxima categoria i la setena consecutiva en el mateix equip.
 
La graella de sortida de 2019 queda configurada així:

FERRARI: Sebastian Vettel (ALE) i Charles Leclerc (MON)

MERCEDES: Lewis Hamilton (GBR) i Valtteri Bottas (FIN)

RED BULL: Max Verstappen (HOL) i Pierre Gasly (FRA)

McLAREN: Carlos Sainz (ESP) i Lando Norris (GBR)

RENAULT: Daniel Ricciardo (AUS) i Nico Hülkenberg (ALE)

SAUBER: Kimi Räikkönen (FI) i Antonio Giovinazzi (ITA)

HAAS: Romain Grosjean (FRA) i Kevin Magnussen (DIN)

FORCE INDIA: Sergio Pérez (MEX) i Lance Stroll (CAN)

TORO ROSSO: Daniil Kvyat (RUS) i Alexander Albon (THA)

WILLIAMS: George Rusell (GBR) i Robert Kubica (POL).

Anar al contingut