Vasilije Micic ha acabat amb 25 punts i 6 assistències (REUTERS/Thilo Schmuelgen)
Eurolliga

L'Anadolu Efes supera el CSKA amb patiment després d'arribar a guanyar de 21 (86-89)

Un xou de l'Efes i de Vasilije Micic durant 30 minuts. Però el CSKA, amb un imperial Clyburn, ha remuntat 21 punts de diferència. El mateix Clyburn ha fallat un triple per capgirar el marcador

Xevi BardoletActualitzat

L'Anadolu Efes ha clavat els 5 primers triples, amb Vasilje Micic -l'MVP de l'Eurolliga-, Simon i Beaubois jugant molt còmodes. El CSKA, en canvi, patia el que no està escrit davant la bona defensa turca. I encara no havia entrat Shane Larkin. El base nacionalitzat turc ha començat erràtic, però s'ha anat entonant i ha empès l'Efes cap als 16 de diferència. La primera meitat dels russos -amb el rècord de 9 presències seguides a la Final Four- l'ha salvada Will Clybrun tot solet. L'MVP de la F4 del 2019 se n'ha sortit en cada un contra un, i ha tancat el quart amb una cistella complicadíssima pel 37-49.

Clyburn, 15 punts al descans. Micic, 14 punts i 5 assistències. Un goig per als aficionats. El serbi encara no ho havia dit tot. Ha començat la segona part amb un 3+1 de traca i després una suspensió característica. Ha arribat una trencadissa. L'Efes ha aprofitat algunes llacunes defensives dels d'Itoudis, però també ha anotat quan la defensa rival ha estat bona. L'equip d'Ataman n'ha tingut 21 de diferència. El CSKA no s'ha rendit, esperant algun moment de debilitat rival.

Ha arribat en el darrer període, amb un desconcertant Efes que s'assemblava al del col·lapse d'alguns partits de l'eliminatòria contra el Madrid. Amb la classe del mateix Clyburn i l'encert de l'ex del Manresa Lundberg -15 punts-, la diferència ha baixat a 9. Lundberg ha estat eliminat per 5 faltes -el preu d'haver de perseguir Micic-, però els vigents campions estaven de pujada. Una pèrdua de Larkin, dues faltes en atac de Micic, el serbi eliminat... i el CSKA que ho reduïa a 3. S'han viscut uns últims instants d'inesperada emoció a Colònia. Amb els russos disposant de dos tirs per capgirar el marcador en la penúltima possessió i un triple en l'última. Increïble. Però aquesta vegada Clyburn no ha culminat el seu partidàs.