Vinícius, sobre la gespa de Son Moix
Vinícius, sobre la gespa de Son Moix
FUTBOL

LaLiga torna a presentar denúncia per insults racistes a Vinícius: com han acabat les altres cinc?

Les topades de diumenge entre els balears Raíllo i Maffeo i el brasiler van fer saltar espurnes durant els 90 minuts

Redacció Esport3Actualitzat

Després dels fets del Mallorca-Madrid, LaLiga ha presentat una denúncia davant els jutjats pels insults o càntics racistes que hauria rebut Vinícius des de la graderia de Son Moix. L'òrgan que presideix Javier Tebas investiga així els responsables dels comentaris xenòfobs. No obstant, l'historial demostra que els precedents de casos com aquest amb el brasiler com a protagonista no acostumen a prosperar.

La presentada als Jutjats d'Instrucció de Palma és la sisena denúncia que LaLiga porta per expressions o càntics racistes al madridista. Tres d'elles van ser arxivades pels fiscals encarregats de temes de Delictes d'Odi a Barcelona, Mallorca i Madrid. Les altres dues estan en tramitació en un jutjat de Valladolid i un altre de la capital de l'Estat. 

Raíllo, Maffeo i Vinícius, enemics íntims

La tensió entre Vinícius i el Mallorca no es rebaixa. Després dels incidents en el partit de la primera volta de la Lliga, el retorn de Vinícius a Son Moix no ha estat més tranquil. El davanter brasiler va protagonitzar moments de tibantor amb dos jugadors del Mallorca. Primer, per una picabaralla amb Antonio Raíllo. I després, per un altre incident amb Maffeo.

Les càmeres de Movistar+ van captar com Maffeo perseguia el davanter mentre s'acostava i feia el gest de plorar. Segons el Chiringuito de Jugones, la resposta del brasiler va ser:

"Ets molt dolent, molt dolent; no entenc com em pots robar una pilota."

La topada que no va passar desapercebuda va ser la que Vinícius va tenir amb Antonio Raíllo. El col·legiat va xiular el descans i, quan els jugadors es dirigien al túnel de vestidors, Vinícius va assenyalar el seu escut i el va mostrar a la graderia de Son Moix a l'afició local. Com a resposta, Raíllo es va acostar al brasiler a la segona part, li va acostar l'escut del Mallorca a la cara i el va incitar a besar-lo. Segons el Chiringito de Jugones, el brasiler va faltar al respecte a Raíllo amb aquesta frase.

"Quan et retiris del futbol, hauràs de buscar-te feina perquè mai tindràs els diners que tinc jo."

Torna a veure els moments viscuts al Mallorca-Reial Madrid (1-0)

Anar al contingut