Fernando Vázquez, actual entrenador del Deportivo, en una imatge d'arxiu (EFE)
Futbol

El Deportivo no es presenta a fer els tests PCR que li demana LaLiga

L'equip gallec ja va respondre que els seus jugadors no farien acte de presència en considerar que la sol·licitud no s'adequava "ni al protocol ni a la situació de la competició"

Redacció Esport3Actualitzat

Els jugadors i personal del Deportivo no s'han presentat a les instal·lacions del club per sotmetre's a un test PCR de la covid-19, tal com els va requerir aquest diumenge LaLiga, en un nou pla de la patronal per intentar desencallar l'embolic majúscul causat per la suspensió del Deportivo-Fuenlabrada de l'última jornada de Lliga de Segona. 

El club gallec, que va rebre la notificació amb menys de 15 hores de marge per presentar el seus jugadors, ja va respondre que no pensaven acudir a la citació enviada aquest diumenge, com ha pogut constatar in situ un inspector de LaLiga. La patronal preveia fer aquest control i programar el partit suspès per aquest dimecres. Però el Dépor reclama la repetició de tota la jornada, que es jugava en horari unificat, ja que decidia els descensos de categoria i els equips que optaven a jugar el play-off d'ascens. 

Javier Tebas, president de LaLiga

El culebrot sense final

La història a Segona A comença el dilluns 20 de juliol. Els sis positius del Fuenlabrada posava contra les cordes LaLiga. La solució va ser suspendre el partit hores abans i donar per acabada la Lliga SmartBank. La problemàtica, però, ha deixat dos expedients disciplinaris oberts, un a LaLiga i l'altra a l'RFEF, a més de sis equips descontents i el futur de la categoria sense resoldre's.

Dos equips i una sola plaça de play-off

Ara per ara encara es desconeix si serà l'Elx o el Fuenlabrada qui disputarà la fase d'ascens a Primera Divisió. Davant aquesta situació, el conjunt valencià ha emès un comunicat aquest diumenge on ha titllat d'"infractor" el conjunt madrileny.

"El fet infractor del CF Fuenlabrada és flagrant, tan rellevant i evident que no hi ha necessitat de més proves. Fins i tot va ocultar els casos [de Covid-19]. La seva conducta va ser negligent; no pot ser que sigui el principal beneficiat."

L'Elx també lamenta haver de posar en risc els seus jugadors sense tenir la certesa de jugar el play-off. Els valencians exigeixen una solució immediata.

Davant aquestes declaracions, el CF Fuenlabrada ha amenaçat d'emprendre accions legals contra l'Elx.

"Ens reservem el dret d'emprendre accions legals per les acusacions que ens assenyalen com 'infractors', quan el Comitè de Competició de l'RFEF i el jutge de Disciplina Social de LaLiga han manifestat que no hi ha indicis suficients que així ho indiqui."

 

"Nosaltres també som víctimes d'aquest problema, motiu pel qual entenem que l'única solució possible és que acabi la jornada 42 amb la disputa del Deportivo-Fuenlabrada."

Mentre uns i altres busquen culpables, encara hi ha jugadors del Fuenlabrada confinats a l'hotel de la Corunya on es va concentrar l'equip madrileny. Aquest mateix diumenge, set jugadors han pogut tornar a la capital espanyola després de 12 dies tancats. Un d'ells, Chico Flores, s'ha acomiadat de la ciutat gallega on ha passat "uns dies per oblidar".

Malgrat tot, encara hi ha set jugadors confinats a la Corunya, sis d'ells sense l'alta epidemiològica.

Un jugador del Fuenlabrada a la finestra de l'hotel on l'equip està confinat (EFE)

 

 

 

Anar al contingut