Vinícius durant un partit (EFE/Enric Fontcuberta)
Futbol

LaLiga denuncia insults racistes a Vinícius durant el clàssic al Camp Nou

L'organisme presidit per Javier Tebas ha anunciat en un comunicat que denunciarà aquests fets a la Fiscalia

Redacció Esport3Actualitzat

Vinícius Jr va tenir molt protagonisme en el joc del Reial Madrid diumenge, i el seu caràcter hiperactiu va ser la pólvora necessària per encendre la metxa dels espectadors del Camp Nou. Quan tocava la pilota era el jugador més escridassat i xiulat, però hi va haver espectadors que van perdre els papers.

Quan el jugador va ser substituït, les càmeres van captar com un aficionat blaugrana acompanyat pel seu fill l'increpaven proferint insults racistes.

LaLiga ha anunciat aquest dimecres que denunciarà els insults racistes que va rebre el jugador del Reial Madrid Vinícius Jr, durant el clàssic disputat diumenge passat al Camp Nou, segons ha informat l'organisme presidit per Javier Tebas en un comunicat oficial.

"Davant els fets ocorreguts en el partit celebrat al Camp Nou diumenge passat, en què un aficionat local va increpar amb insults racistes el jugador madridista Vinícius, s'informa que LaLiga procedirà a denunciar aquests fets davant el fiscal delegat de la Fiscalia de Sala de Delictes d'Odi de Barcelona per si aquests resultessin constitutius del delicte tipificat a l'article 510 del Codi Penal."

LaLiga recorda que aquesta denúncia es fa "com ja va fer al seu moment" pels insults racistes rebuts pel jugador de l'Athletic Club Iñaki Williams al camp de l'Espanyol el 25 de gener del 2020, un cas on es va personar com a acusació particular per "cooperar en la lluita davant de qualsevol tipus d'acte o comportament racista o xenòfob".

Embolic a les xarxes

La polèmica amb els insults a Vinícius durant el clàssic també ve alimentada per un malentès amb les imatges ofertes per Movistar. Al programa 'Informativo Vamos' va aparèixer el seguidor insultant Vinícius quan aquest donava la volta al camp després de ser substituït, actitud que li retreu el brasiler assenyalant-lo directament amb el dit.

Diversos usuaris de Twitter denuncien que unes hores després d'això, en un altre programa de Movistar, 'El Día Después', es va ometre el fragment en què el seguidor insultava el jugador del Reial Madrid i semblava que el brasiler estava provocant el públic.

Álvaro Benito i Julio Maldonado, comentaristes de Movistar, van censurar l'actitud del brasiler després de l'emissió del vídeo sense saber que hi havia hagut els insults previs. Benito ha demanat disculpes públicament al seu compte de Twitter després de conèixer els fets i ha condemnat qualsevol tipus de racisme.

 

 

Anar al contingut