Juan Pedro López, al podi de l'Etna
Juan Pedro López, al podi de l'Etna
ciclisme

L'alemany Kamna guanya a l'Etna i l'andalús Juan Pedro López és la nova maglia rosa del Giro

El volcà sicilià viu el final de la quarta etapa de la volta italiana i un canvi de líder a favor del jove de Lebrija

Redacció Esport3Actualitzat

El Lebrijano va ser un famós cantaor que va portar el nom de la població sevillana per escenaris de tot el món. Sis anys després de la seva mort, l'artista ha trobat qui el rellevi com a ambaixador de Lebrija. Juan Pedro López no ho fa a través del flamenc, sinó de la bicicleta. El ciclista del Trek, de només 24 anys, és el nou líder del Giro després de protagonitzar l'escapada de la quarta etapa de la ronda italiana en companyia de Lennard Kamna, del Bora.

Després de 166 quilòmetres, tot ha quedat ben repartit entre els dos joves fugats. Per a l'alemany la victòria prop del cràter del volcà Etna, i per a l'andalús, una maglia rosa que durant les tres primeres jornades va lluir el neerlandès Mathieu Van der Poel.

Un altre López, menys afortunat

Si un López ha estat la cara del dia, un altre n'ha estat la creu. L'etapa d'aquest dimarts ha estat marcada per l'abandonament de Supermán López en la que era la seva primera oportunitat de reivindicar-se un cop tornat a l'equip Astana, després del seu erràtic pas pel Movistar. El colombià s'ha lesionat al maluc en una caiguda als primers compassos del dia, en la qual també s'hi ha vist involucrat un dels principals favorits a la victòria final, el britànic Simon Yates. Tot i això, el del Team BikeExchange ha seguit en cursa i ocupa la quarta posició de la general, a 1.42 del primer.

Dimecres el Giro contunua a Sicília i connectarà dues de les seves ciutats més importants, Catània i Messina. 174 quilòmetres que el pilot tant podria resoldre a l'esprint com trencar-se en l'ascensió al port de segona categoria que trenca la planura de l'etapa.

Anar al contingut