Imatge del partit Liverpool-At. Madrid, ara sota sospita
Futbol

L'alcalde de Liverpool creu que el partit contra l'Atlètic de Madrid va ajudar a estendre el contagi

Steve Rotheram demanarà que s'investigui per què es va jugar el partit a Anfield, amb públic, en plena pandèmia del coronavirus

Enric López VilaltaActualitzat

Era l'11 de març. El coronavirus ja s'havia instal·lat a Europa i havia començat a fer estralls al nord d'Itàlia. Però ningú no podia imaginar la dimensió que acabaria agafant la infecció. El dia anterior, un Mestalla sense públic va ser testimoni del partit València-Atalanta, tornada dels vuitens de final. Però aquell dimecres, Anfield es va omplir amb més de 50.000 aficionats, 3.000 dels quals seguidors de l'Atlètic, que van tornar a Madrid eufòrics per la històrica victòria en la pròrroga. Va ser l'últim partit de Champions abans de l'aturada general de l'esport mundial.

Sis setmanes més tard, la pandèmia s'ha estès per tot el continent, també pel Regne Unit. I comencen a aparèixer veus que qüestionen la celebració d'aquell partit. Entre ells, la de l'alcalde de Liverpool, Steve Rotheram, que, en declaracions a la BBC, ha demanat una investigació per saber si la multitudinària -i molt previsible- concentració de gent a Anfield va tenir incidència directa en la ràpida propagació del virus a la regió.

Només a la zona de Liverpool hi ha hagut més de 1.200 contagis en un mes, i ja s'han comptabilitzat 246 morts. En concret, l'alcalde es pregunta per què es va permetre l'arribada de tants seguidors "colchoneros" al Regne Unit en un moment en què, per exemple, el govern espanyol ja havia prohibit els espectacles esportius amb públic.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut