Els jugadors de l'Alabès, abatuts després de certificar el descens matemàtic (EFE)
Futbol

Mallorca, el Granada i el Cadis viuran una jornada dramàtica per evitar el descens

Ja sabem que el Madrid és el guanyador de la lliga, que el Barça és subcampió, que l'Espanyol no es juga res a l'última jornada, però encara queden posicions importants per decidir

Redacció Esport3Actualitzat

La penúltima jornada ha significat el descens de l'Alabès, però ha deixat en suspens quin serà el tercer equip que baixarà a Segona. Hi ha tres candidats: Cadis, Mallorca i Granada.
 

El drama del dia s'ha viscut al Ciutat de València. El Llevant, equip ja de Segona Divisió, ha donat la sorpresa i ha derrotat l'Alabès per 3 a 1, la qual cosa ha representat el descens matemàtic dels bascos.

El Mallorca, que començava la jornada en zona de descens, ha aconseguit sortir-ne després de guanyar el Rayo per 2 a 1 amb un gol agònic d'Abdón Prats a les acaballes de partit. L'equip de Son Moix aconseguirà la salvació si guanya l'Osasuna en l'última jornada.

El Granada també depèn d'ell mateix, malgrat la derrota contra el Betis (2-0). Els andalusos en tindran prou amb una victòria contra un Espanyol que ja no tindrà res en joc.

Qui ho té pitjor és el Cadis. Després de l'empat contra el Madrid (1-1), estan obligats a puntuar en l'última jornada contra el Granada i esperar que els resultats l'acompanyin.

Una plaça europea encara en joc

Més enllà del descens, la jornada 37 ha servit també per confirmar el segon lloc del Barça i la plaça a la Lliga de Campions del Sevilla. El Betis i la Reial Societat jugaran la Lliga Europa i el Vila-real i l'Athletic Club es jugaran la setena plaça, que dona accés a la Conference League, en l'última jornada de la competició. Els groguets han perdut per 1 a 2 contra la Reial Societat, i l'Athletic ha derrotat l'Osasuna per 2 a 0.


 

Anar al contingut