L'Akasvayu Girona no falla contra l'Estudiantes (89-58) i jugarà la final de la Copa FIBA

L'Akasvayu Girona ha fet valer la seva condició d'amfitrió de la Final Four de la Copa FIBA i ha superat l'Estudiantes per 89-58 en la segona semifinal de la competició. Els catalans jugaran diumenge la final contra l'Azovmash de Mariupol ucraïnès. El base nord-americà Arriel McDonald (21 punts) ha estat el màxim anotador del partit, tot i que seria injust destacar un sol jugador ja que tots els homes de Pesic han tingut una actuació notable. L'Estudiantes s'ha mostrat impotent des del primer minut i no ha plantat cara en cap moment a l'Akasvayu.

Un Akasvayu pletòric ha controlat perfectament el primer quart. Sota la direcció de Sada, impecable en el contraatac, els gironins han trobat cistelles fàcils i algunes de força espectaculars. Per part de l'Estudiantes, McDonald demostrava la seva força sota els taulers. En el primer parcial, els homes de Pesic guanyaven per dotze punts (26-14) i els seguidors començaven a vibrar.

Pesic esperonava els seus jugadors, que s'han trobat amb força problemes en el segon quart ja que Mendiburu es mostrava molt efectiu. Els madrilenys s'han arribat a col·locar a quatre punts, però l'empenta dels gironins ha fet que en el descans la diferència fos d'onze punts (41-30).

Un parcial de 16-2 al començament del tercer quart ha sentenciat el partit. Els gironins anotaven amb una facilitat increïble tant des de dins com des de fora de la zona. Els 25 punts a favor els han permès jugar amb tranquil·litat fins al final i trencar una ratxa de cinc derrotes consecutives a Fontajau. El primer títol europeu en la història del club ja és més a prop.