L'Akasvayu es classifica per a una Copa del Rei en què el Barça no serà cap de sèrie

L'AXA Barça ha acomiadat la primera volta de la Lliga ACB amb un decebedor partit a la pista del Polaris World Múrcia, on ha perdut per 95-82. L'equip de Dusko Ivanovic ha anat de més a menys, i després de marxar al descans amb avantatge (40-48) ha naufragat a la represa. Jaka Lakovic, amb 22 punts, ha fet un partit notable, però només Roger Grimau l'ha acompanyat. El Barça, a més, cau a la cinquena plaça i, per tant, no serà cap de sèrie a la Copa, igual que l'Akasvayu, que, això sí, ha complert l'objectiu de classificar-s'hi. Els de Pedro Martínez han derrotat el Grupo Capitol per deu punts (84-74), amb 23 de Marc Gasol.

Ridícul. Aquest és el qualificatiu que es mereix l'actuació del Barcelona a la pista del Múrcia. Una plantilla com la del Barcelona no pot tenir una actuació tan pobra a la pista d'un equip com el Múrcia que té com a objectiu mantenir la categoria. Falten idees, tremola el canell a l'hora de llançar a cistella i es perden pilotes amb una facilitat increïble: vint en total. Les rotacions entre els onze jugadors han estat constants, però el Barcelona mai no ha jugat com ho ha de fer un equip. Amb només dos jugadors, Lakovic i Grimau (37 punts), no n'hi ha prou.

L'Akasvayu havia de guanyar per poder jugar la Copa i ho ha fet. Amb dificultats al primer temps, ja que el Valladolid és un equip força lluitador i que tenia una oportunitat d'or. Al descans, set punts de diferència, però els gironins han trencat el partit al tercer quart amb un parcial de 21 a 12. Com sempre, Marc Gasol ha estat el gran protagonista: 23 punts i 7 rebots. També han destacat un recuperat Mc Donald, amb 19 punts; Montáñez, amb 16, i San Emeterio, amb 15. El debutant Withfield ha aconseguit una cistella.

Per la seva banda, el Ricoh Manresa ha sumat el seu segon triomf consecutiu davant un rival directe per evitar el descens, el Grupo Begar León, per 78-81. Josh Asselin, amb 23 punts, i Guillem Rubio, amb 22, han estat els homes més destacats de l'equip bagenc.