El Coliseum i l'exjugador Alfonso Pérez (EFE)
Futbol

Getafe retira el nom d'Alfonso Pérez del seu estadi

Ajuntament i club acorden anomenar-lo únicament Coliseum. El jugador s'ha ratificat en les seves polèmiques declaracions: "Hi ha gent a gent a qui li molesta que es digui la veritat"

Redacció Esport3Actualitzat

L'Ajuntament de Getafe i el club han acordat  retirar el nom d'Alfonso Pérez del seu estadi, que a partir d'ara passa a dir-se únicament Coliseum. L'alcaldesa Sara Hernández va lamentar aquest dimarts les polèmiques declaracions que l'exjugador, fill del municipi, ha fet qüestionant-se les reivindicacions de les campiones del món.

"Em sento decebuda i trista. És un dels esportistes més importants de la ciutat, però trasllada unes idees que a Getafe no hi caben".

Així de contundent es va mostrar dimarts l'acaldessa de la localitat, que es va posar en contacte amb el president del club, Ángel Torres, per proposar un canvi de nom del seu estadi. Hernández ho justificava així

"Hi ha hagut agressions sexuals, s'han denunciat actituds masclistes i han hagut de reivindicar unes condicions laborals mínimes. He trobat a faltar que esportistes tan importants com per exemple Alfonso Pérez hagin sortit a defensar i donar suport a les seves companyes".

El jugador ha volgut donar explicacions a través de les xarxes socials. Assegura que el titular sobre Guardiola i la bandera espanyola s'ha tret de context, tot i que es ratifica amb les seves reflexions sobre les campiones del món: "Futbol masculí i femení mai es podran comparar. Hi ha gent a qui li molesta que es digui la veritat"

Des del govern i el club es lamenta que l'exfutbolista de Barça i Madrid traslladi només una mirada econòmica sobre el futbol i obviï valors com la igualtat, el respecte i la tolerància. L'estadi municipal és propietat de l'Ajuntament i està cedit al Getafe C.F. per 40 anys. 

De fet, fa anys que el president del Getafe estudiava modificar el nom del Coliseum, però en aquest cas per motius econòmics. Ángel Torres vol seguir l'estela d'equips com l'Atlètic de Madrid, la Reial Societat, el Barça o l'Espanyol, i introduir "naming rights" a l'estadi. El nom d'Alfonso Pérez a Getafe ja és passat.

 

 

Anar al contingut