Barça

L'Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona arriben a un "acord històric" per impulsar l'Espai Barça

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, han presentat l'acord

Actualitzat

L'Ajuntament i el FC Barcelona (FCB) han arribat a un "acord històric" per a la reordenació urbanística de l'entorn de les instal·lacions del club, que permetrà transformar el Camp Nou en "un gran espai obert als veïns" i que no tindrà cost per al consistori, segons ha anunciat l'alacaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

La Comissió de Govern de la ciutat ha donat llum verda a aquest nou plantejament urbanístic, que incorpora els canvis treballats amb el club per millorar l'interès públic i dona resposta a les al·legacions presentades.

Les instal·lacions deixaran de ser "una barrera urbana" i es generarà "un nou espai d'ús ciutadà" i el FCB assumirà la millora de l'ordenació i la urbanització dels carrers Arístides Maillol i de la Maternitat, ha informat el consistori. A més, se soterrarà tot l'aparcament i se'n crearà un altre d'autocars integrat a les instal·lacions.

El club assumirà tots els costos derivats de les obres d'urbanització dels carrers, els nous espais lliures públics i els nous espais d'ús públic del recinte, que tindran un cost total de més de 125 milions d'euros.

El juliol del 2019 comencen les obres

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, s'ha mostrat alleujat per haver trobat un acord amb l'ajuntament. "Ara ja podem assegurar que l'Espai Barça serà una realitat", ha dit. I ha assegurat que les obres s'iniciaran al juliol del 2019.  

Abans, al març del 2019, s'espera que ja estigui acabat l'estadi Johan Cruyff, situat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí. Aquest estadi acollirà els partits del Barça B, el femení i el juvenil, i tindrà una capacitat de 6.000 espectadors. Vindrà a substituir el Miniestadi, que serà demolit en paral·lel.  Allà on ara s'ubica el Miniestadi hi anirà el nou Palau Blaugrana, amb capacitat per a 12.500 espectadors.

 

 

 

ARXIVAT A:
Espai Barça
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut