L'Ajax ha doblegat la Juventus i ha aconseguit classificar-se per a les semifinals de la Champions (Reuters)

L'Ajax doblega la Juventus i segella el pas a semifinals de la Champions (1-2)

El conjunt italià s'ha avançat amb un gol de Ronaldo però els holandesos han reaccionat amb una diana de Van de Beek i una de De Ligt

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Molta intensitat a la gespa del Juventus Stadium, i és que l'eliminatòria entre la Vecchia Signora i l'Ajax no podia estar més oberta. Després l'empat a 1 de l'Amsterdam Arena, italians i holandesos han encarat el duel d'aquest dimarts al vespre com si fos una final malgrat que el bitllet que hi havia en joc era per a les semifinals de la Champions League.

Els italians s'han avançat amb un gol de Cristiano Ronaldo. El davanter portuguès ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap fulminant a la sortida d'un córner servit per Pjanic (1-0). El gol ha trigat a pujar en el marcador perquè l'àrbitre ha hagut consultar el VAR abans de validar-lo arran de les protestes dels holandesos per una possible falta a l'àrea.

L'Ajax, però, no s'ha deixat intimidar i cinc minuts després ha fet l'empat a 1 amb un xut des de dins de l'àrea de Van de Beek, que ha pescat una assistència mig xut mig centrada de Ziyech. El partit i l'eliminatòria no podien estar més igualats.

A la represa, els d'Erik Ten Hag han sortit creient que podien doblegar un dels habituals aspirants a guanyar la Lliga de Campions i han aprofitat els primers minuts de la segona part per deixar-ho ben clar. El porter "bianconero", Szczesny, ha hagut de treure diverses mans providencials per salvar el segon de l'Ajax neutralitzant una canonada de Ziyech i, poc després, un xut perfectament col·locat a l'escaire de Van de Beek que ha emmudit el sorollós estadi italià.

Després de tants avisos, l'1-2 ha acabat arribant. Ha estat De Ligt qui ha rematat de cap una pilota penjada per Schöne en un servei de córner. Ziyech ha fet el tercer pels holandesos culminant una gran acció al contracop, però després revisar-ho al VAR, s'ha anul·lat per fora de joc.

A les acaballes, el videoarbitratge ha tornat a ser protagonista quan ha analitzat si hi havia hagut mans dins l'àrea de l'Ajax, però no ha concedit la pena màxima.

Feia 22 anys que l'Ajax no arribava a les semifinals de la Lliga de Campions, eliminatòria en què va caure eliminat, justament, en mans de la Juventus.