Esquí de muntanya

Laia Sellés aconsegueix una nova medalla als Mundials: plata a la Vertical Race

És la cinquena medalla per a la delegació catalana a Boí Taüll

Ruth Gumbau Velasco / Josep M. PuigActualitzat

Segona jornada de competició i segon metall per a l'atleta del Cerdanya Skimo Team Laia Sellés.

L'esquiadora sub-18 ha aconseguit la medalla de plata en la Vertical Race, una cursa de més de 500 metres de desnivell amb arribada al coll de Roies, a 2.520 metres d'altitud.

La medalla d'avui, la cinquena per a la delegació catalana, se suma a l'or que va obtenir ahir en esprint. En la primera jornada, la delegació catalana va sumar 4 medalles, els ors d'Oriol Cardona i Laia Sellés, i dos bronzes en sub-23, per a Maria Costa i Ot Ferrer.

Laia Sellés aconsegueix una nova medalla als Mundials: plata a la Vertical Race, l
Laia Sellés suma la cinquena medalla per a la delegació catalana (FEEC)

Una cursa extenuant

El recorregut, de 3.500 metres de llargada i 500 metres de desnivell positiu, ha estat el mateix per a totes les categories, des de sub-18 fins a sèniors. Era una pujada totalment vertical, molt dura, amb temperatures lleugerament sota zero però amb molt de vent, cosa que ha fet que els esquiadors arribessin fatigats a la línia de meta i que alguns hagin necessitat fins i tot ser atesos amb mantes tèrmiques.

Al podi no hi ha hagut sorpreses i s'han imposat els favorits en categoria sènior, el suís Remi Bonnet i la francesa Axelle Gachet-Mollaret

La millor avui de la delegació catalana en categoria absoluta ha estat Marta Garcia, que ha acabat sisena i s'ha quedat a poc més d'un minut del podi.