Laia Sanz amb el cotxe que correrà el pròxim Dakar. (Foto: premsa equip KH7)
Motor

Laia Sanz s'estrenarà al Dakar en cotxes

Després d'onze triomfs consecutius en categoria femenina en el ral·li marató per excel·lència, la pilot de Corbera de Llobregat aparca les motos i s'estrenarà sobre les 4 rodes al volant d'un Mini X-raid

Redacció Esport3Actualitzat

Quan ja has guanyat una vegada i una altra, repetidament durant més d'una dècada, la vena competitiva demana nous al·licients. Això és el que li ha passat a Laia Sanz. Després d'una vida competint sobre dues rodes, amb 14 Mundials de trial a la butxaca i 11 triomfs al Dakar en categoria femenina, la pilot de Corbera de Llobregat decideix obrir-se a l'horitzó dels cotxes.

En la pròxima edició del Ral·li Dakar, que es disputarà a l'Aràbia Saudita entre el 2 i el 14 de gener, conduirà un MINI ALL4 Racing X-raid

"Després d'onze Dakars en moto era el moment idoni per començar una aventura nova. Volia sortir de la meva zona de confort. És un pas que em fa molta il·lusió. L'objectiu és aprendre molt i intentar arribar al final."

El cotxe de Laia Sanz en el pròxim Dakar: MINI ALL4 Racing X-raid

Durant aquest 2021, Sanz s'ha estrenat al volant d'un cotxe al Ral·li d'Andalusia, on va acabar en la setena posició de la classificació general. L'estrena va ser satisfactòria i va tenir continuïtat en la modalitat d'Extreme E, on ha fet parella amb Carlos Sainz, al Mundial de Ral·licròs RX2E, amb un vehicle elèctric.

A l'Aràbia Saudita hi anirà amb Maurizio Gerini com a copilot. L'italià, de 36 anys, també és pilot de motos i el seu fort és la navegació. El gran inconvenient amb què es troba Sanz és que mai ha pilotat amb ell. El seu debut oficial, amb el cotxe i el copilot, serà al Ral·li Hail, prova puntuable per a la Copa del Món FIA de Cross Country, que tindrà lloc al desert saudita a partir del 6 de desembre.

"Tenint en compte que podrem competir molt poc abans del Dakar, com a mínim havíem de fer una cursa. Ens servirà per conèixer el cotxe, l'equip, el mateix Gerini i, també, per practicar sobre el terreny per on, setmanes després, es disputarà el Dakar."

La pilot del Baix Llobregat, de 35 anys, tornarà a la sorra del desert, on l'any passat va viure una de les edicions més complicades de la seva història, ja que va córrer poc temps després d'haver-se recuperat de la malaltia de Lyme.

ARXIVAT A:
Laia Sanz
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut