Eufemiano Fuentes a les portes del jutjat (Reuters)
Eufemiano Fuentes a les portes del jutjat (Reuters)
Dopatge

L'Agència Mundial Antidopatge ja té les mostres i les bosses de sang de l'operació Port

Des de l'any 2006 s'ha especulat molt amb possibles noms d'esportistes implicats en la trama de dopatge que va destapar la Guàrdia Civil. Ara que l'AMA ja té les mostres de sang, les especulacions seran certeses.

Actualitzat

L'Agència Mundial Antidopatge ha confirmat que té les mostres i les bosses de sang i plasma de l'operació Port, juntament amb la Unió Ciclista Internacional, i que estan conservades fora d'Espanya en un laboratori antidopatge acreditat. L'operació Port es va fer l'any 2006, quan la Guàrdia Civil va desarticular una trama de dopatge liderada pel doctor Eufemiano Fuentes que oferia pràctiques prohibides per millorar el rendiment d'esportistes com hormones, medicaments i transfusions de sang.

El 2013, Fuentes i el seu col·laborador José Ignacio Labarta van ser condemnats, però després de recórrer van ser absolts el 14 de juny del 2016. El recurs, però, va tenir una conseqüència inesperada. La mateixa sentència que exculpava els condemnats autoritzava la Federació Espanyola de Ciclisme, el Comitè Olímpic Italià, l'AMA i l'UCI a demanar unes mostres que fins aquell moment la resolució original els vetava.

De resultes de l'operació Port només van ser sancionats esportivament els ciclistes Jan Ullrich, Ivan Basso, Alejandro Valverde, Jörg Jaksche, Michele Scarponi i Giampaolo Caruso, i només per sospites o confessions dels mateixos implicats. La llista de sancionats no augmentarà perquè el delicte esportiu ha prescrit, però segurament sortiran més noms. I ara sí, amb proves.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut