Ciclisme

L'Agència Mundial Antidopatge es retira del projecte de passaport sanguini de l'UCI

Cop de l'AMA a l'UCI. L'Agència Mundial Antidopatge ha anunciat que es retirada del projecte de passaport sanguini dut a terme per la Unió Ciclista Internacional. La causa són les accions legals que la Federació Internacional ha presentat contra l'expresident de l'AMA Dick Pound. L'UCI i el seu expresident Hein Verbruggen van anunciar la setmana passada l'obertura d'accions legals contra Pound per les seves "declaracions injurioses i les seves tergiversacions" sobre la política antidopatge de l'UCI.

Actualitzat

Aquesta decisió es produeix després de diverses setmanes de tensió entre l'AMA i l'UCI, relacionada en part amb el desacord entre el màxim organisme del ciclisme mundial i els organitzadors de les grans curses ciclistes, com el Tour de França. L'AMA no confiava que el passaport sanguini fos utilitzat en la ronda francesa.

"Des de l'octubre del 2007, l'AMA ha donat suport a l'UCI en el projecte pilot del Passaport d'Atletes amb mitjans financers i humans. A conseqüència de l'atac de l'UCI contra l'AMA, aquest organisme considera que una col·laboració amb l'UCI no es pot mantenir i, per tant, establirà diàleg amb altres esports amb l'objectiu de tirar endavant amb el projecte", assenyala un comunicat de l'Agència Mundial Antidopatge.

Anar al contingut