Futbol

L'aficionat ultra del Deportivo va morir pels cops rebuts amb una barra de ferro, segons l'autòpsia

Francisco Javier Romero, de 43 anys, va patir un traumatisme cranioencefàlic amb hemorràgia interna i els cops que va rebre a l'abdomen li van rebentar la melsa

Actualitzat

Aquest dimarts s'han fet públiques les dades de l'autòpsia de l'aficionat radical del Deportivo. Francisco Javier Romero, de 43 anys, va patir un traumatisme cranioencefàlic amb hemorràgia interna. A més, els cops que va rebre a l'abdomen, possiblement amb una barra de ferro, li van rebentar la melsa. També presentava hipotèrmia, després que els ultres de l'Atlètic el llancessin al riu Manzanares. El seguidor del club gallec va morir a l'UCI de l'Hospital Clínic, on va ingressar amb una parada cardíaca.

Aquest Atlètic de Madrid-Dépor no va ser considerat d'alt risc. Des de la Comissió Antiviolència aposten per prendre mesures contundents per acabar amb els violents, com ara expulsar dels estadis els grups ultres i tancar parcialment grades dels camps de futbol.

Antecedents per maltractaments, robatori amb violència i tràfic de droga

Francisco Javier Romero Taboada, àlies 'Jimmy', l'ultra del Deportivo assassinat aquest diumenge a Madrid, va ser detingut en nou ocasions per la policia entre els anys 2001 i 2013, i entre els delictes pels quals va ser detingut consten una baralla amb ultres del Saragossa, maltractaments, tràfic d'estupefaents o diversos robatoris, alguns dels quals amb violència i intimidació, segons han informat a Europa Press fonts policials.

Aquestes mateixes fonts precisen que l'última vegada que va ser arrestat va ser en un enfrontament entre el seu grup ultra, els Riazor Blues, i els radicals del Reial Saragossa, Ligallo. Aquesta batussa es va produir al bar Pescador de La Corunya amb motiu de la trobada que va enfrontar els dos equips el 13 de maig del 2013 a l'estadi de Riazor.

Un any abans, el 30 de gener del 2012, agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) el van detenir en aquest mateix estadi després de ser sorprès en companyia de la seva dona fent tràfic d'estupefaents entre els aficionats gallecs.

A la història policial d'aquesta persona consten a més altres detencions per trencament de llei, furt, robatori amb força, reclamació (quan un Jutjat reclama la seva detenció) i robatori-furt d'ús de vehicles. Jimmy era un habitual a la grada de Marathon Inferior de l'estadi de Riazor on s'ubiquen els ultres blanc-i-blaus i se'l vincula amb "Los Suaves", una de les seves faccions més violentes. També ho era dels desplaçaments del grup a estadis rivals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut