Futtbol

L'AFE demana un protocol concret i el vistiplau de les autoritats per tornar a jugar

Actualitzat

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha emès aquest matí un comunicat en què deixa clar que els futbolistes no tornaran als camps de futbol si no és amb el vistiplau de les autoritats sanitàries i amb un protocol específic que garanteixi la seva seguretat. La nota, de cinc punts, s'ha redactat després d'una reunió telemàtica entre responsables de l'AFE i els capitans dels equips de Primera i Segona Divisió.

Els futbolistes recorden, a l'inici del comunicat, que "la primera preocupació i exigència és la salut, i les competicions no s'han de reprendre fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin". També deriven a les autoritats la decisió sobre el calendari per a la hipotètica represa de les lligues, "sempre condicionat a la salut individual i a la protecció de la salut pública".

Amb tot, des de l'AFE se sol·licita, en el tercer punt d'aquest comunicat, un protocol de salut per a quan la competició torni a arrencar.

"La tornada a la competició, que suposa tornar als terrenys de joc i als nostres vestidors, requerirà un protocol que determini l'existència d'un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies (sic), que garanteixi la seguretat sanitària a tots els operadors que actuen en l'àmbit del futbol."

En la part final, els futbolistes han emès una crítica a la Lliga per haver sol·licitat als clubs l'aplicació d'expedients de regulació temporal d'ocupació.

"Pel que fa als ERTO, resulta estrany que des de la Lliga s'hi doni suport, si es té en compte que el control econòmic i la ben sanejada economia predicada des de la patronal en relació amb els clubs no ha suposat un coixí per a una situació temporal de dos mesos, i som conscients que la competició ha estat suspesa i no cancel·lada. Hem de tenir en compte que els mateixos clubs i els jugadors, individualment, estan arribant a acords en matèria de salaris. El que no farem els futbolistes és que es deixin de garantir (sic) els nostres drets laborals."

Els futbolistes no descarten, fins i tot, presentar una iniciativa al Congrés dels Diputats per fer valer les seves posicions al voltant de la tornada a l'activitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut