Les jugadores de l'AEM celebren un gol en un partit d'aquesta temporada
Futbol femení

L'AEM puja a la nova Segona en superar el Femarguín en un duel de taquicàrdia (5-4)

Les lleidatanes havien de guanyar aquest partit de promoció després de no haver aconseguit quedar entre les cinc primeres de Reto Iberdrola. Ho han aconseguit, però després d'una pròrroga, contra deu i amb els entrenadors sense poder controlar els nervis al camp

L'AEM lleidatà ha aconseguit una nova fita a la seva història en garantir la seva presència a la nova Segona Divisió femenina (que s'ha d'anomenar, en principi, Primera RFEF Femenina), amb un únic grup de setze equips. Les del Segrià han batut el Femarguín de Gran Canària en un duel de taquicàrdia (5-4) amb diversos penals i que s'ha hagut de resoldre a la pròrroga. El camp de Recasens, ple com un ou, ha viscut una de les seves nits més memorables.

Justament la primera pena màxima, per unes mans locals, ha servit a les visitants per avançar-se gràcies a la transformació d'Estupiñán (0-1, 8'). A l'AEM li ha costat entrar en el partit i no ha rematat a porteria fins al minut 17, a través de la capitana Vanesa Núñez "Pixu". Però just abans del descans, les dues jugadores de Valladolid que militen a l'AEM (Barbi Pérez i Alexia Blanco) han combinat per empatar el partit (1-1, 40').

El camp de Recasens presentava un aspecte immillorable per al partit (Twitter CD Femarguín)

La represa, però, ha començat amb un guió idèntic: gol d'Estupiñán en els primers minuts, en aquest cas amb un xut col·locat que ha sorprès Mireya Giménez (1-2, 51'). I, per uns instants, ha planat la tragèdia, després que Astrid ha deixat enrere tota la defensa blava per batre Mireya i situar un 1-3 que enviava l'AEM a la nova Tercera Divisió, amb dos grups de setze equips, com l'actual Reto Iberdrola.

Però les jugadores d'Óscar Cobacho no han perdut la fe, ni tampoc s'ha apagat l'alè del públic local. En el minut 73, l'almacellenca Pixu ha escurçat diferències, i just després de la pausa d'hidratació, un penal que ha deixat les canàries amb deu ha suposat l'empat, establert per la paraguaiana i ex de l'Espanyol Dulce Quintana (3-3, 78'). Amb l'AEM bolcat i el Femarguín atemorit, Pixu ha tingut el gol del triomf a centímetres, però ha calgut anar al temps suplementari, encara amb més nervis que en els 90 minuts reglamentaris.

Vanesa Núñez "Pixu", la capitana de l'AEM, ha tornat a ser decisiva, amb dues dianes

Per sorpresa, Elena Pradilla ha avançat un conjunt canari en inferioritat (3-4, 94'), però Pixu, emblema de l'AEM, s'ha tornat a carregar l'equip a l'esquena i ha restablert la igualtat en el marcador sis minuts més tard (4-4, 100'). El factor psicològic tornava a jugar a favor de les locals, però ja a la segona part de la pròrroga, Àlex Taberner ha fallat un penal que hauria suposat l'ascens. Ha calgut esperar fins al minut 117 perquè el setge blau es traduís en el 5-4 definitiu, un altre gol simbòlic, ja que l'ha marcat Andrea Gómez, que l'ha dedicat a Dani Rodrigo, l'entrenador de l'equip femení de l'AEM que va guanyar una lliga masculina i que va morir d'un càncer l'agost del 2018.

El tècnic Òscar Cobacho ha reconegut que "no hem controlat les emocions com calia, però hem guanyat per insistència": ha estat una nit indescriptible, però que continua deixant l'AEM a només d'un passet de l'elit. I Pixu ja ha advertit que no hi renuncien.