Marco Tamberi, entrenador i pare de l'atleta italià Gianmarco Tamberi (Reuters)
Atletisme

L'AEA reconeix que a Torun no es van respectar els protocols sanitaris

L'Associació Europea d'Atletisme (AEA) ha reconegut que els protocols sanitaris anti-Covid no sempre es van respectar en alguns hotels oficials durant els recents campionats d'Europa de Torun

Redacció Esport3Actualitzat

L'AEA ha explicat que l'obligació de portar mascareta en tot moment, tret dels àpats i la competició, no s'ha respectat en alguns hotels, sobretot durant les celebracions del darrer dia. L'AEA admet el seu deure moral i la seva obligació de proporcionar un entorn segur a tots els participants en els seus campionats d'acord amb les normes del país amfitrió, però adverteix que el respecte d'aquestes regles és responsabilitat de cada individu.

"L'Associació Europea revisarà els procediments i protocols sanitaris a la vista de l'experiència de Torun per tal de millorar les mesures per a futures competicions", conclou.

En els dies següents als Europeus de pista coberta de Torun, es van començar a detectar casos positius entre alguns equips, particularment als d'Itàlia (quinze), Alemanya, Gran Bretanya, Holanda, Irlanda i França, mentre que als equips d'Espanya i Portugal no n'hi ha hagut cap.

Durant el mateix torneig tres membres de l'relleu 4x400 de Polònia van donar positiu, de manera que l'equip no va poder competir.

 

Anar al contingut