Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu seuran al banc dels acusats (EFE)
Barça

L'Advocacia de l'Estat demana 2 anys i 3 mesos de presó per a Bartomeu i 6 anys i 9 mesos per a Rosell pel "cas Neymar"

Segons han informat a l'agència Efe fonts jurídiques, l'Advocacia demana en el seu escrit d'acusació, remès a les parts, la mateixa pena de presó que va reclamar la Fiscalia per a Bartomeu, i rebaixa en 9 mesos la pena per a Rosell

Actualitzat

L'Advocacia de l'Estat ha demanat una pena de 2 anys i 3 mesos de presó per al president del F. C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de 6 anys i 9 mesos per al seu predecessor en el càrrec, Sandro Rosell, per delictes fiscals en el fitxatge del brasiler Neymar.

Segons han informat a l'agència Efe fonts jurídiques, l'Advocacia demana en el seu escrit d'acusació, remès a les parts, la mateixa pena de presó que va reclamar la Fiscalia per a Bartomeu, pel mateix delicte fiscal corresponent a l'any 2014.

No obstant això, rebaixa en 9 mesos la pena que va demanar el fiscal per a Rosell, de 7 anys i 3 mesos a 6 anys i 9 mesos, en acusar-lo, de la mateixa manera que la Fiscalia, de dos delictes fiscals del 2011 i 2013, però no d'un delicte societari, ja que no està legitimat per a això.

L'Advocacia, en representació de l'Agència Tributària, també acusa en el seu escrit el Barcelona com a persona jurídica per tres delictes fiscals pels mateixos tres anys (2011, 2013 i 2014) i reclama també al club blaugrana que pagui a Hisenda 11,4 milions en concepte d'indemnització per responsabilitat civil.

Manté les multes reclamades per la Fiscalia per als tres acusats: 22,2 milions d'euros al Barcelona, 25,1 milions a Rosell i 3,8 milions a Bartomeu. De la mateixa manera que el fiscal, l'Advocacia de l'Estat acusa Bartomeu i Rosell d'haver participat en el fitxatge suposadament fraudulent de Neymar, de manera que el club va deixar de pagar a Hisenda 13 milions d'euros en aquests tres anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut