ciclisme

L'accidentada Volta a Suïssa canvia de líder en l'última jornada

El veterà Geraint Thomas s'ha endut el mallot groc i es confirma com el líder de l'equip Ineos de cara al Tour de França

Xavi FrancèsActualitzat

L'accidentada Volta a Suïssa ha canviat de líder en l'última etapa. El veterà Geraint Thomas s'ha endut el mallot groc i es confirma com el líder de l'equip Ineos de cara al Tour de França. Remco Evenepoel s'ha endut la contrarellotge final de 25,6 km a Leinchestein, en una cursa marcada pels 73 abandons per positius en covid. Higuita i Fuglsang han completat el podi.

El colombià Sergio Higuita era líder amb dos segons d'avantatge, però Thomas -molt més bregat contra el crono- li ha pres el liderat en la darrera etapa. El gal·lès ha fet una magnífica contrarellotge i s'ha quedat a només tres segons del vencedor de l'etapa, el jove Remco Evenepoel, amb un temps de 28:25.

La meitat de ciclistes han abandonat per covid

La covid ha provocat estralls en la cursa. Pràcticament la meitat dels corredors -73 de 152- han abandonat abans del final. Els últims de fer-ho han estat Peter Sagan i Daryl Impey, dos corredors que ja havien guanyat una etapa aquesta edició.

Geraint Thomas demostra que és el corredor més fort de l'equip abans del Tour

Amb Egan Bernal recuperant-se del greu accident que va tenir, Geraint Thomas ha demostrat amb aquesta victòria en la Volta a Suïssa que és el corredor més fort de l'equip per a disputar la general del Tour. Als seus 36 anys, el veterà corredor gal·lès té el repte d'aconseguir superar ciclistes com Primoz Roglic, i sobretot Tadej Pogacar, per intentar guanyar el seu segon Tour de França.

El propi Geraint Thomas ha reconegut que disputar el Tour contra l'equip de Tadej Pogacar és el gran repte que té el conjunt britànic.

"Competir contra l'UAE de Pogacar serà una altra història"

 

Anar al contingut