Ciclisme

La Vuelta 2017, a punt per donar el tret de sortida marcada pel comiat d'Alberto Contador i el favoritisme de Chris Froome

El principal favorit és Chris Froome, que aconseguiria així el doblet Tour-Vuelta
Redacció

Contador i Froome, protagonistes de la Vuelta 2017 (Reuters)

Aquest dissabte començarà la Vuelta 2017 a la localitat francesa de Nimes, per primera vegada. La prova acabarà el 10 de setembre i estarà molt marcada pel comiat d'Alberto Contador, que es retirarà als 34 anys, després d'haver guanyat 2 Tours, 2 Giros i 3 Vueltas. El president de la competició, Javier Guillén, assegura que és "un honor que Contador hagi escollit la Vuelta per acomiadar-se".

L'altre nom propi de la Vuelta és el de Chris Froome. El ciclista britànic acumula tres subcampionats a Espanya, i enguany parteix com a gran favorit pel títol. Froome aconseguiria així un doblet de prestigi, com és el del Tour i la Vuelta en un mateix any. Tot i això, aquesta edició compta amb un gran cartell, i això fa que Froome tingui diverses alternatives com Aru, Nibali, Bardet i el mateix Contador.

Pel que fa al recorregut, Guillén anuncia igualtat i espectacle: "Vull cursa fins al final, i que el públic es diverteixi. Esperem estar a l'alçada. Hi ha recorregut i participació per a l'espectacle". El recorregut inclou 9 etapes que acaben en alt, i el responsable de la Vuelta adverteix que "la muntanya crearà més diferències que altres anys", ja que la majoria d'etapes no acaben en rampa. És per això que l'organització ha posat una crono llarga de 40 quilòmetres per compensar i evitar un excessiu avantatge dels escaladors.