Joaquim "Purito" Rodríguez, és un dels favorits a endur-se la cursa. (Foto: Reuters)
Joaquim "Purito" Rodríguez, és un dels favorits a endur-se la cursa. (Foto: Reuters)
Ciclisme

La Volta a Catalunya confirma la presència del Purito Rodríguez en l'edició d'aquest any

Aquest dimecres s'ha presentat el recorregut de l'edició 94 de la Volta a Catalunya, que es disputarà l'última setmana de març. Entre les grans atraccions de la cursa degana del ciclisme català hi ha la participació confirmada de Joaquim "Purito" Rodríguez, el gran referent en aquests moments del ciclisme al nostre país.

Actualitzat

Aquest dimecres s'ha presentat el recorregut de l'edició 94 de La Volta a Catalunya, que es disputarà l'última setmana de març. Entre les grans atraccions de la cursa degana del ciclisme català hi ha la participació confirmada de Joaquim "Purito" Rodríguez, el gran referent en aquests moments del ciclisme al nostre país.

La primera etapa de La Volta, amb sortida i arribada a Calella, ja presenta la primera dificultat muntanyosa d'importància en els seus 169,7 quilòmetres de recorregut. Es tracta del Montseny, port de primera categoria. La segona etapa, d'una distància similar a l'anterior, tindrà la meta a Girona. La tercera etapa, que cobreix els 162 quilòmetres que separen Banyoles de la Molina, pot començar a marcar diferències. A més del final en aquest port de primera, els ciclistes hauran de pujar l'Alt de Coubet, també de primera, i l'Alt de la Creueta, de categoria especial.

La quarta serà l'etapa reina, amb els ascensos en poc més de 160 quilòmetres a la collada de Tosses (1a), l'Alt de Canes (2a), l'Alt d'Oix (1a) i la meta a Vallter 2000 (especial). La cinquena etapa deixa la muntanya, però amb els seus 218 quilòmetres entre la Vall de Camprodon i Valls és la més llarga de la Volta. La sisena etapa sortirà del Vendrell i acabarà a Vilanova i la Geltrú (172 quilòmetres). La setena i última etapa començarà i acabarà a Barcelona, amb una traca final de vuit voltes a un circuit que puja a la muntanya de Montjuïc.

El calendari ciclista a Esport 3

El canal esportiu de la CCMA, Esport3, oferirà cada tarda la transmissió de l'etapa de La Volta a Catalunya, amb els comentaris d'Arcadi Alibés. Aquesta competició és un dels plats forts de les competicions que oferirà en directe el canal esportiu, amb curses tan destacades com la Tirrè-Adriàtic (del 12 al 18 de març), la Milà-San Remo (23 març), la Volta al País Basc (7 al 12 d'abril) i el Giro d'Itàlia (del 9 de maig a l'1 de juny).

Anar al contingut