Rugbi

La USAP de Perpinyà derrota el Tolosa (21-13) i disputarà la final del Top-14 per segon any consecutiu

La USAP de Perpinyà ha derrotat el Tolosa (21-13) i s'ha classificat per a la final del Top-14 de rugbi per segon any consecutiu. En un partit disputat a Montpeller, els catalans han ofert un gran nivell per derrotar un rival que no ha posat les coses gens fàcils. L'heroi del conjunt de la Catalunya Nord ha estat Porical, que ha fet tots els punts del seu equip. El pròxim dissabte 29 de maig, la USAP se les haurà a la final amb el vencedor del duel entre el Toulon i el Clermont.

Els dos últims campions de França s'enfrontaven a partit únic a Montpeller. Una semifinal molt lluitada, tant que fins i tot l'àrbitre ha estat a punt de ser atrapat. L'Stade Toulousain ha donat el primer cop, i de quina manera: jugada fulgurant per la dreta de l'atac roig-i-negre i primer assaig, del capità Bezy.

La USAP, millor equip de la fase regular, arribava després de tres setmanes de descans, i s'ha tret la son de les orelles gràcies als xuts a pals de Jerome Porical. Les infraccions s'han multiplicat en una primera part molt tàctica, en què cada metre s'havia de guanyar en una batalla cos a cos.

Superioritat física a la represa

La defensa de la USAP ha fregat la perfecció en la segona meitat aprofitant la seva superioritat física. La roda de canvis en els dos equips no ha canviat aquesta dinàmica. Tots dos entrenadors exigien més als seus homes. I més del mateix és el que ha donat Jerome Porical: a base de cops de càstig, un total de sis, ha donat als catalans cinc punts d'avantatge.

Un últim atac, llarguíssim dels tolosans ha estat a punt d'enfonsar les esperances catalanes de repetir títol, però de nou ha aparegut en defensa un immens Porical. El número 15 ha acabat la seva actuació històrica amb un últim cop de càstig. Ell ha aconseguit els 21 punts de la USAP, que disputarà la setzena final de la seva història. Ho farà contra el vencedor de la segona semifinal, que disputaran aquest dissabte Clermont i Toulon.