Rugbi

La USAP de Perpinyà derrota el Castres (20-16) en la primera jornada de la Lliga francesa de rugbi

La USAP de Perpinyà ha començat amb bon peu la Lliga francesa de rugbi, el Top 14, en derrotar el Castres Olympique per 20-16. Els catalans, que han marcat dos assajos, han dominat el partit, però els de Castres no han llançat la tovallola i han estat perillosos fins al final aconseguint fins i tot un valuós punt de bonificació defensiu per perdre de menys de 8 punts de diferència. Tot i les baixes de quatre jugadors claus com Mas, Debaty, Edmonds i Marty, la USAP ha debutat amb victòria davant la seva afició

La USAP ha fet un bon començament de partit, ocupant el camp rival, i després de tres minuts de joc, Nicolas Laharrague ha concretat el domini dels catalans amb un cop de càstig, 3-0. Tot i això la defensa del Castres ha plantat cara i els visitants han aconseguit empatar amb un cop de càstig de Ross. La primera acció de perill ha estat per al Castres, que ha estat a punt de marcar el primer assaig del partit, però la defensa local no ha cedit. Els perpinyanesos han reaccionat, i els visitants han acabat la primera part amb 14 jugadors després de l'expulsió temporal del tercera línia Manta. Els catalans han aprofitat la seva superioritat numèrica per marcar el primer assaig del partit per mitjà de Bomati i han arribat al descans amb el resultat a favor de 10-3.

En la segona part, la USAP ha mantingut el seu domini ocupant el camp rival. Tot i això, el Castres ha aconseguit puntuar amb un cop de càstig i ha reduït la diferència, 10-6. Pocs minuts després Laharrague ha replicat també amb un cop de càstig. Els visitants tenien cada vegada més dificultats per resistir a la pressió local i han comès nombroses faltes que els perpinyanesos han aprofitat, concretament l'arier Julien Laharrague, que ha marcat en força el segon assaig català, que transformava el seu germà Nicolas portant l'avantatge dels locals a 20-6. Els catalans han mantingut la pressió, però una contra ha permès al Castres reduir la diferència, 20-13, i posteriorment, ha establert el 20-16 definitiu després d'un nou cop de càstig. La USAP, amb el suport de la seva afició, ha aconseguit resistir a l'últim assalt de la davantera rival i ha guanyat el primer partit de la temporada.

Per aquest primer partit els catalans tenien les baixes de quatre jugadors claus, els dos davanters Mas i Debaty, el mig d'obertura australià Edmonds i el centre Marty.

Aquest inici de temporada es presenta difícil per a tots els equips ja que, a causa de la Copa del Món de rugbi, que tindrà lloc a França el setembre del 2007, dos terços dels partits de la Lliga estan programats abans del 23 de desembre.