Gimnàstica

La Universitat de Michigan indemnitzarà amb més de 400 milions de dòlars les 332 víctimes de l'exmetge Larry Nassar

El pacte assolit entre el centre universitari i les víctimes inclou 425 milions de dòlars a repartir entre les 332 dones i nenes que van ser abusades sexualment pel metge, a raó d'1,8 milions per afectada

L'exmetge Larry Nassar, condemnat a més de 200 anys de presó (Reuters)

La Universitat Estatal de Michigan ha arribat a un acord per pagar més de 400 milions de dòlars a 332 víctimes de l'exmetge de l'equip de gimnàstica nord-americà Larry Nassar, declarat culpable d'abusar sexualment d'una gran quantitat de nenes i noies al llarg de la seva carrera.
   
"Aquest acord històric va sorgir gràcies a la valentia de més de 300 dones i nenes que van tenir el coratge d'aturar-se i negar-se a ser silenciades", ha apuntat un dels diversos advocats que representen les víctimes, John Manly, en un comunicat difós als mitjans nord-americans.
   
Nassar, que va treballar diverses dècades en aquesta Universitat, va rebre dues condemnes per aquests delictes i altres, com possessió de pornografia infantil, que sumen un total d'entre 100 i més de 200 anys de presó.
   
El pacte assolit entre el centre universitari i les víctimes inclou 425 milions de dòlars a repartir entre les 332 dones i nenes que van ser abusades sexualment pel metge, a raó d'1,8 milions per afectada.

NOTÍCIES RELACIONADES