Futbol internacional

La UEFA suspèn totes les competicions europees fins a nou avís

El màxim organisme del futbol europeu també ha cancel·lat tots els partits internacionals de seleccions que s'havien de disputar durant el mes de juny

Xavi LemusActualitzat

La UEFA ha ajornat tots els partits de competició europea, de clubs i de seleccions, fins a nou avís. Així s'ha decidit a la reunió telemàtica que l'ens rector del futbol europeu ha fet aquest dimecres amb les seves 55 federacions afiliades. També s'ha decidit que el calendari UEFA de la temporada 2020-21 quedi obert, en especial pel que fa referència a la inscripció de jugadors.

La UEFA té coll avall que els mesos d'abril i maig estan perduts pel que fa al calendari futbolístic. L'esperança del màxim organisme europeu d'aquest esport és que els equips puguin començar a entrenar-se el mes vinent i, d'aquesta manera, recuperar les competicions pendents durant el mes de juny. Això sí, tot apunta a partits a porta tancada, tant a la Lliga com a la Champions; fins i tot, aquesta podria ser l'opció de cara a la final prevista a Istanbul.
   
Com que ara mateix és impossible tancar les dates definitives, un dels aspectes estudiats és l'allargament del calendari futbolístic fins a més enllà del 30 de juny, per poder acabar els campionats i les competicions europees de clubs pendents. Això obliga a tancar un acord amb la FIFA i la Fifpro, l'associació de jugadors, per modificar les durades dels contractes existents. Per prioritzar el calendari dels clubs, la UEFA ha anul·lat els partits de seleccions, tant masculins com femenins, previstos per al mes de juny, així com els campionats tant de clubs com de països pel que fa al futbol formatiu. També queda ajornada la "final four" de futbol sala, amb la participació del Barça, que s'havia de disputar durant l'abril.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut