La Champions va repartir menys beneficis per la crisi provocada per la pandèmia (EFE/EPA/LAURENT GILLIERON)
Futbol internacional

La UEFA revela els ingressos dels clubs de la Champions en l'últim exercici econòmic

El PSG va ingressar 126,8 milions d'euros, seguit pel Bayern de Munic (125,4) i el Barça, que completa el Top3 amb 100,2 milions tot i quedar eliminat als quarts de final

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha fet públic el balanç econòmic de l'últim exercici marcat per la pandèmia del coronavirus. El màxim organisme del futbol europeu ha revelat la quantitat de diners repartits en les seves competicions, que s'ha vist reduït substancialment dels 3.093 milions d'euros de la temporada 2018-19 als 2.417 milions del curs 2019-20.

Tot i que el balanç de pèrdues és generalitzat, l'única competició beneficiada en plena crisi és la Champions femenina, que ha quadruplicat el repartiment de premis d'1,3 milions en la temporada 2018-19 als 5,6 milions del curs passat.

L'última edició de la Champions va acabar amb el Bayern de Munic com a campió, però el PSG va ser el guanyador en l'aspecte econòmic. El club francès, finalista, va ingressar un total de 126,8 milions d'euros, mentre que els bavaresos es van embutxacar 125,4 milions.

El Barça, al Top3 d'ingressos

El Top3 el completa el Barça, que tot i caure eliminat als quarts de final, va ingressar 100,2 milions d'euros, seguit del Manchester City (94,7 milions), l'Atlètic de Madrid (91,4 milions), l'Olympique de Lió (91,2), la Juventus de Torí (84) i el Reial Madrid (80,8).

Per la seva banda, el Sevilla, vigent campió de la Lliga Europa, es va embutxacar un total de 34,6 milions d'euros, mentre que l'Espanyol va ingressar 13 milions.

El sou de Ceferin

En un exercici de transparència, la UEFA també ha revelat el sou que ha cobrat el president del màxim organisme del futbol europeu, Aleksander Ceferin. El dirigent eslovè ha ingressat 2,2 milions d'euros, sense possibilitat de bonificacions, mentre que Theodore Theodoridis, secretari general, ha guanyat un milió d'euros.

Anar al contingut