Més de 2.800 entrades falses entre aficionats del Liverpool per a la final de la Champions
Tot i tenir entrada, més de 2.700 aficionats no van poder accedir a l'Estadi de França (Reuters)
Lliga de Campions

La UEFA, responsable dels incidents de la final de Champions segons un informe independent

Un informe independent de 220 pàgines exonera els aficionats del Liverpool i culpa la UEFA que reemborsarà l'import de les entrades als aficionats

L'informe independent que va encarregar la UEFA per aclarir els incidents que van envoltar la final de la Lliga de Campions 2021-2022 entre el Reial Madrid i el Liverpool a l'Estadi Saint-Denis de París assenyala l'organisme esportiu com "principal responsable".

La final del 28 de maig va estar marcada pels greus problemes de seguretat als voltants de l'estadi parisenc, amb milers d'aficionats del conjunt anglès que van viatjar a París sense entrada.

Tot i que el text assenyala la prefectura de policia de París i la Federació Francesa (confirmant que la seguretat els havia estat delegada), la UEFA n'era la responsable per ser el "propietari de l'esdeveniment". L'informe conclou que la UEFA, com a propietari de l'esdeveniment, té la responsabilitat principal per "errades que podrien haver acabat en catàstrofe mortal massiva".

Tant la UEFA com les autoritats de la ciutat van ser molt criticades per la falta de seguretat dels aficionats, per la qual cosa l'ens que presideix Aleksander Ceferin va encarregar una investigació dels fets.

La UEFA reintegrarà l'import de les entrades a l'afició

La UEFA ha publicat un comunicat on reconeix la seva responsabilitat, confirmant que tornarà l'import de les entrades als seguidors del Reial Madrid i Liverpool:

"La UEFA anunciarà per separat un pla especial de reemborsament per als aficionats"

El text, de 220 pàgines, conté fins a 21 recomanacions per millorar la seguretat en esdeveniments futurs que l'organisme futbolístic s'ha compromès a estudiar amb deteniment. Arran de la publicació del panell, el secretari general de la UEFA, Theodore Theodoridis, ha manifestat:

"La UEFA es compromet a aprendre dels esdeveniments del 28 de maig, i cooperarà estretament amb els grups d'aficionats, els clubs finalistes, les federacions amfitriones i les autoritats locals per oferir unes finals excepcionals en què tothom pugui gaudir del joc en un entorn segur i acollidor."

Anar al contingut