Futbol

La UEFA rebaixa la sanció a Rooney, que podrà jugar el tercer partit de la fase de grups de l'Eurocopa

La UEFA ha rebaixat a dos partits la sanció imposada al davanter de la selecció anglesa, Wayne Rooney, per la targeta vermella que va veure a Montenegro en l'últim partit de classificació per a l'Eurocopa 2012, per una entrada molt dura i intencionada a un jugador de Montenegro. La decisió del comitè de disciplina de la UEFA permetria al seleccionador anglès, Fabio Capello, alinear-lo en el tercer partit de la fase de grups de l'europeu, que es disputa aquest estiu a Ucraïna i Polònia -precisament, aquest tercer partit serà contra el combinat ucraïnès.
Un portaveu de la UEFA ha explicat que si el jugador torna a ser expulsat en un altre partit de seleccions durant els pròxims quatre clàssics, se'l castigaria novament amb un tercer partit de sanció. Com a contrapartida per la rebaixa de sanció, el punta del Manchester United invertirà diverses hores del seu temps lliure en treballs socials per a la comunitat.

Un altre dels factors que han pogut ser influents en la decisió de la UEFA és el fet que la federació de Montenegro hagi enviat al màxim organisme del futbol continental en una carta redacta en termes favorables a Rooney.