Leo Messi i Andrés Iniesta celebren un gol del Barça en l'últim duel de Champions contra el Chelsea (Reuters)
Lliga de Campions

La UEFA publica els detalls del nou format de competició que tindrà la Champions 2018-19

Les quatre grans Lligues -Espanya, Itàlia, Alemanya i Anglaterra- disposaran de quatre places cadascuna que aniran directament a la fase de grups

Actualitzat

La UEFA ha fet públic el nou format de competició que tindrà la Champions League a partir de la pròxima temporada. Concretament, les considerades quatre grans lligues (Espanya, Itàlia, Alemanya i Anglaterra) disposaran de quatre places cadascuna per jugar directament la fase de grups de la màxima competició europea i s'estalviaran així la fase prèvia.

Per altra banda, 10 places es repartiran entre França i Rússia (2 places), Portugal, Ucraïna, Bèlgica i Turquia (1 plaça). A més, també tindrà dret a jugar la Champions l'equip campió de l'anterior temporada, així com el guanyador de l'Europa League. Finalment, sis equips provinents de les fase prèvies completaran el total de 32 participants.

Com a màxim, hi haurà 5 equips per país i, en cas que els vigents campions de la Champions i d'Europa League es classifiquessin en zona de Lliga de Campions en el torneig domèstic, una plaça aniria per al campió de l'onzena lliga del rànquing UEFA i una altra per al tercer classificat de la cinquena competició estatal, França, de la mateixa llista confeccionada per la màxima institució del futbol europeu.

Pel que fa als detalls de la pròxima temporada en particular, també ha transcendit que la final es jugarà l'1 de juny del 2019 al Wanda Metropolitano de Madrid. A més, els equips que caiguin eliminats a la fase de grups Champions passaran a competir a l'Europa League. 

 

Anar al contingut