Futbol

La UEFA prioritzarà els mèrits esportius dels clubs si no es completen les lligues

El Comitè Executiu de la UEFA insisteix que els campionats domèstics s'han d'acabar per dissenyar les competicions europees de la pròxima temporada

Enric López VilaltaActualitzat

La UEFA intenta posar ordre a un desgavell de temporada. Davant dels posicionaments diversos de les diferents federacions nacionals, l'organisme europeu ha recordat aquest dijous les pautes vigents per poder classificar equips per a les pròximes edicions de la Champions i l'Europa League.

La UEFA demana a totes les federacions que les lligues es disputin íntegrament, si pot ser abans del mes d'agost. Però també entén que hi pot haver circumstàncies que ho facin inviable, com ara la prohibició expressa d'un govern de celebrar actes esportius -com és el cas dels Països Baixos- o l'existència d'un risc econòmic evident per als clubs implicats si la temporada s'allarga durant tot l'estiu. També contempla la possibilitat d'acabar les lligues en format retallat si el calendari no permet que es disputin totes les jornades.

 

En tot cas, l'organisme que presideix Aleksander Ceferin es reserva el dret d'admissió dels clubs a les seves competicions, segons uns principis de mèrits exclusivament esportius i no discriminatoris. La decisió definitiva es prendrà en la pròxima reunió del Comitè Executiu, el dia 27 de maig.

L'Eurocopa femenina, el 2022

En la mateixa reunió telemàtica celebrada avui, el Comitè Executiu ha decidit mantenir el nom d'EURO 2020 per a l'Eurocopa, ajornada fins l'any que ve, per no generar més despesa en el material logotipat i per mantenir la referència del 60 aniversari de la competició. D'altra banda, la UEFA ha decidit també ajornar fins al 2022 l'Eurocopa femenina, que s'havia de disputar l'any que ve, per la coincidència amb l'homòloga masculina.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut