Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Aleksander Ceferin, president de la UEFA
BARÇA

La UEFA obre una investigació al Barça pel cas Negreira

L'organisme europeu estudiarà la "possible violació del marc legal" per part del club blaugrana

Actualitzat

Els responsables del Comitè Ètic i Disciplinari de la UEFA han obert una investigació per conèixer al detall el cas Negreira. En concret, parlen d'una possible "violació legal" de les lleis de la UEFA i insisteixen que arribaran fins al final de la recerca. Fa unes setmanes ja es va saber, a través d'Andreu Camps, secretari general de la RFEF, que des de la UEFA havien demanat informació per tractar d'aclarir tots els fets.

 

"De conformitat amb l'Article 31(4) del Reglament Disciplinari de la UEFA, els Inspectors d'Ètica i Disciplina de la UEFA han estat designats avui per dur a terme una investigació sobre una possible violació del marc legal de la UEFA per part del FC Barcelona en relació amb l'anomenat cas Negreira", diu la nota

 

El Barça ja té constància d'aquesta investigació oberta per la UEFA i de la designació de dos investigadors, un d'ells és el mateix que va designar la UEFA per a la investigació de la Superlliga.

Així, el Barça està oficialment sent investigat per la UEFA, que podria arribar a sancionar el club de Laporta si considera que va haver-hi irregularitats que atempten contra el seu codi disciplinari. 

Com va explicar a TV3 l'advocat especialista en dret esportiu Cristian Zarroca, el màxim organisme europeu té la potestat d'aplicar l'únic càstig esportiu a què el Barça es pot veure abocat: l'exclusió de la Champions per una temporada. La possibilitat ja està sobre la taula de la UEFA. La "inelegibilitat" del Barça per a competicions continentals podria fer-se efectiva de cara a la temporada vinent --aquesta execució de l'article 4.2 del reglament no es comunicaria abans del maig o el juny--, malgrat que el club blaugrana pot recórrer a les instàncies esportives, començant pel TAS. L'entitat podria demanar una cautelar al·legant que encara no hi ha cap sentència.

 

La "venjança" de Ceferin

En qualsevol cas, és un context que ha posat en safata al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, un perfecte contraatac per la Superlliga, el contenciós que manté enfrontats Barça, Madrid i Juventus amb el principal organisme europeu. A hores d'ara encara és aviat per calibrar les conseqüències econòmiques i esportives que l'exclusió tindria per a un club com el Barça en plena reconstrucció.  

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
Anar al contingut