El Barça, guanyador de la Champions 2015, podria ser exclòs de la pròxima edició
El Barça, guanyador de la Champions 2015, podria ser exclòs de la pròxima edició
cas negreira

La UEFA irromp en el cas Negreira: estudia l'exclusió del Barça de la Champions

Com va explicar l'expert en dret esportiu consultat per TV3, aquesta és la conseqüència esportiva amb més risc de fer-se efectiva

Redacció Esport3Actualitzat

Les rèpliques causades pel terratrèmol del cas Negreira estan arribant a la UEFA. Com va explicar a TV3 l'advocat especialista en dret esportiu Cristian Zarroca, el màxim organisme europeu té la potestat d'aplicar l'únic càstig esportiu a què el Barça es pot veure abocat: l'exclusió de la Champions per una temporada. La possibilitat ja està sobre la taula de la UEFA.

Aquest dijous, el lletrat expert en dret penal i esportiu, Jacinto Vicente, ha apuntat a RAC1 que la UEFA ja "està tractant aquesta qüestió per una raó reputacional". La "inelegibilitat" del Barça per a competicions continentals podria fer-se efectiva de cara a la temporada vinent --aquesta execució de l'article 4.2 del reglament no es comunicaria abans del maig o el juny--, malgrat que, en la mateixa línia que Zarroca, Vicente ha recordat que el club blaugrana pot recórrer a les instàncies esportives, començant pel TAS. L'entitat podria demanar una cautelar al·legant que encara no hi ha cap sentència.

La "venjança" de Ceferin

En qualsevol cas, és un context que ha posat en safata al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, un perfecte contraatac per la Superlliga, el contenciós que manté enfrontats Barça, Madrid i Juventus amb el principal organisme europeu. A hores d'ara encara és aviat per calibrar les conseqüències econòmiques i esportives que l'exclusió tindria per a un club com el Barça en plena reconstrucció.  

La RFEF es persona com a acusació particular i n'informa la UEFA

El director d'Integritat de la UEFA ha rebut també aquest dijous tota la documentació del cas de part de l'àrea d'Integritat de la RFEF. Com van fer el CSD o el Reial Madrid, la Federació Espanyola que presideix Luis Rubiales s'ha presentat com a acusació particular en el cas Negreira una vegada admesa la denúncia de la Fiscalia per part de la jutgessa.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut