El Barça és un dels 16 equips que jugaria a la Superlliga europea (Reuters)
Futbol

La UEFA estudia la creació d'una Superlliga europea amb els principals clubs a partir del 2024

La UEFA manté reunions amb l'ECA, l'associació que reuneix els principals clubs europeus, per reforçar la competició continental en detriment de les de cada país. El Barça, de moment, es manté a l'expectativa

Santi PadróActualitzat

L'inconfusible himne que sona abans de començar tots els partits de la Lliga de Campions podria canviar de melodia a partir del 2024. Segons una informació que publica el Wall Street Journal, la UEFA i l'ECA -l'Associació de Clubs Europeus- ja tenen perfilat quin hauria de ser el nou model de competició futbolística.

Està basat en el sistema de l'NBA: a grans trets, es tractaria d'una competició en què hi participarien 32 equips, repartits en dues divisions de 16 que es dividirien cadascuna en dos grups de 8 equips. Els quatre primers de cada grup es classificarien per disputar els quarts de final.

Pel que fa a la Lliga espanyola, estaria assegurada la presència del Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid.

Aquesta competició es presenta com un bon al·licient per als grans clubs europeus perquè veurien millorats els seus ingressos econòmics ja que, en la fase prèvia, jugarien, com a mínim, 14 partits, 6 més dels que es juguen en l'actual Champions fins als vuitens. I, a més a més, sempre tindrien la classificació assegurada, independentment de la seva situació en la lliga de cada país.

A partir dels quarts de final, es podrien jugar alguns partits en cap de setmana, la qual cosa afecta directament les diferents lligues de cada país, que no veuen amb bons ulls una Superlliga europea que deixaria en un segon pla la competició domèstica. Les reunions a més alt nivell continuaran en els pròxims mesos amb la fita del 2024 en l'horitzó.

Anar al contingut