El Bruges serà proclamat campió de la Lliga belga aquest mes d'abril... si la UEFA no ho impedeix (EFE)
Futbol

La UEFA demana que no es donin per acabades les Lligues

El màxim organisme europeu envia un comunicat a Federacions i Lligues indicant que "és prematur" concloure ara els campionats i es reserva el dret d'admetre els clubs a les Copes d'Europa

Actualitzat

El cas de la Lliga belga, que es planteja donar per acabada l'actual temporada coronant el líder, el Bruges, sembla que ha motivat un moviment de la UEFA per prevenir que aquesta tendència es faci extensiva a d'altres països. El màxim organisme europeu ha remès un comunicat a les associacions nacionals en què subratllen que considerar les competicions ja acabades, a hores d'ara, "és prematur i totalment injustificat". I ho ha aprofitat per deixar anar amenaces per als qui no tinguin en compte aquesta recomanació. 

"Confiem que el futbol es podrà reprendre els pròxims mesos, seguint les mesures fixades per les autoritats, i per tant considerem que abandonar les competicions nacionals ara és prematur i injustificat."

La UEFA respon així a una iniciativa de la Lliga belga que, si bé pendent de ratificar-ho en assemblea, ha decidit donar per acabat el campionat i coronar campió el Bruges, líder destacat de la fase regular. La missiva de la UEFA va més enllà de la recomanació i assenyala que, en cas que els campionats es resolguin d'aquesta manera, la UEFA té la potestat de reconèixer o no els equips classificats per a la pròxima edició de les competicions europees. 

"La participació a les Copes d'Europa es determina pels resultats esportius d'una temporada completa. Un final de campionat prematur deixaria una ombra de dubte sobre la competició. La UEFA es reserva el dret d'autoritzar els clubs a les competicions europees de la temporada 2020-21 basant-se en els reglaments vigents."

Tot un avís perquè l'Assemblea de la Pro League belga, que se celebrarà el 15 d'abril, reconsideri la seva postura i sobretot perquè altres països no segueixin aquest mateix camí. Al final, però, tot anirà en funció de si la pandèmia remet a temps.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut