La demanda de la Superlliga contra la UEFA arriba a la justícia europea
Mentrestant, la UEFA inicia els tràmits per veure si pot sancionar el Barça, el Madrid i la Juventus
La demanda de la Superlliga contra la UEFA arriba a la justícia europea
Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Futbol

La demanda de la Superlliga contra la UEFA arriba a la justícia europea

Mentrestant, la UEFA inicia els tràmits per veure si pot sancionar el Barça, el Madrid i la Juventus

Redacció Esport3Actualitzat
TEMA:
Superlliga

El magistrat del Jutjat del Mercantil 17 de Madrid, Manuel Ruiz de Lara, que va dictar mesures cautelars contra qualsevol intent de la UEFA i de la FIFA de paralitzar la Superlliga, ha obert la mateixa via judicial per la qual va transcórrer l'anomenat cas Bosman i ha elevat la seva demanda al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

El TJUE haurà de determinar ara si la UEFA i la FIFA exerceixen un monopoli sobre l'explotació i l'organització de les competicions internacionals de clubs i si aquest és contrari al Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

Aquest moviment arriba l'endemà que la UEFA nomenés inspectors d'ètica i disciplina per "investigar" tot el que ha passat en relació amb la Superlliga. I va citar específicament el Barça, el Madrid i la Juventus.

En el seu comunicat exposa:

"D'acord amb l'article 31 (4) del reglament disciplinari de la UEFA, avui s'han designat inspectors d'ètica i disciplina de la UEFA per dur a terme una investigació disciplinària sobre una possible violació del marc legal de la UEFA per part de Reial Madrid CF, FC Barcelona i Juventus FC en relació amb el projecte anomenat Superlliga."

 

Reconcialiació amb els 9 altres fundadors

Aquest divendres, la UEFA ja va anunciar la reconciliació amb 9 dels clubs fundadors de la Superlliga. I "com a gest de bona voluntat" els va "castigar" a fer una donació per un import total de 15 milions d'euros, que s'utilitzarà en benefici del futbol infantil, juvenil i de base de tot Europa.

Tanmateix, els clubs estaran subjectes a la retenció del 5% dels ingressos que haurien rebut de les competicions de clubs de la UEFA durant una temporada, uns ingressos que quedaran redistribuïts. També destaca el fet que els nou clubs accepten que s'imposin multes substancials si intenten jugar en una competició no autoritzada (100 milions d'euros) o si incompleixen qualsevol altre compromís que hagin pres en la declaració de compromís del club (50 milions d'euros).

Per contra, per als equips que continuen involucrats en aquest projecte -Barça, Madrid i Juventus- es va reservar tots els drets per prendre les mesures disciplinàries que consideri oportunes.

Amb aquest nou comunicat es dona per iniciat el procés perquè aquests tres clubs siguin castigats.

 

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut