La Champions va repartir menys beneficis per la crisi provocada per la pandèmia (EFE/EPA/LAURENT GILLIERON)
Lliga de Campions

La UEFA aprova el nou format de la Champions en plena tempesta per la Superlliga

La nova Lliga de Campions passarà de 32 a 36 equips a partir de la temporada 2024-25

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha confirmat aquest dilluns l'aprovació del nou format de la la Lliga de Campions, que passarà de 32 a 36 equips a partir de la temporada 2024-25, després que el Comitè Executiu del màxim organisme del futbol europeu, que s'ha reunit a la ciutat suïssa de Montreux, hagi acceptat la proposta de l'Associació de Clubs Europeus (ECA).

Amb aquest nou format de competició, que s'ha fet independentment malgrat el recent anunci de la creació de la Superlliga europea, cada equip participant jugarà, almenys, un mínim de deu partit i a més desapareixen els vuits grups que fins ara marcaven la fase de grups.

La mesura es pren per propiciar que els equips tinguin més partits en la primera fase, ja que s'afegeixen 100 partits a la competició; els equips s'ubicaran en un únic grup amb els 36 participants, segons un "model suís", i jugaran almenys 10 partits segons el seu rànquing. Els vuit primers tindran bitllet directe per als vuitens de final, mentre que els altres vuit es decidiran mitjançant un 'play-off'; i els que quedin eliminats jugaran la Lliga Europa, com passa actualment amb els tercers classificats de la fase de grups de la Champions.

Després, la Lliga de Campions continuarà amb el format actual d'eliminatòries a doble partit per decidir el campió de la competició.

 

Anar al contingut