La UEFA amenaça de sancionar el PSG (Reuters)
Futbol

La UEFA amenaça de sancionar el PSG si no regula els seus comptes

L'organisme europeu acusa l'equip francès de tenir un dèficit per sobre dels 30 milions permesos, i l'amenaça amb sancions esportives

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA podria sancionar a PSG i el Marsella per les seves pràctiques econòmiques. Segons L'Équipe, l'organisme financer de la Confederació Europea (ICFC) ha enviat un acord de liquidació als dos clubs, fet que suposaria sancions de caràcter econòmic. Tot i això, si no es compleixen, podrien arribar a ser també esportives si les coses no canvien en les pròximes temporades.

L'organisme que presideix Ceferin permet un dèficit de 30 milions d'euros, però els dos equips superen aquest límit en els últims exercicis i estan obligats a posar-se al dia a nivell comptable.

L'ICFC va enviar un acord de conciliació a PSG i Marsella, una multa econòmica, però els dos clubs no han fet cas a l'advertència.

Els clubs poden negar-se a fer front a aquestes sancions i portar el cas al TAS si ho necessitessin, però si es demostra que han infringit les normes financeres que estableix la UEFA, poden quedar-se, fins i tot, exclosos de competicions europees.

L'any 2014, el PSG ja va signar un acord de conciliació de 60 milions d'euros per les seves males pràctiques financeres. Al juny del 2018, després de mesos d'investigacions per part de l'ICFC dels comptes del club presidit per Al-Khelaïfi, l'organisme va arxivar el cas.

Unes setmanes més tard, la sala de sentències va demanar reexaminar-lo, però finalment el TAS va tancar-lo al considerar que s'havien superat els terminis.

Anar al contingut