El Llagostera, campió de la Copa Federació

El club del Gironès aixeca el primer títol de la seva història en superar el Las Rozas (1-2) amb un golàs de Sergio Cortés en l'últim instant de la pròrroga

Lluís CervellóActualitzat

Dia històric per a la Unió Esportiva Llagostera. L'equip gironí, ara a la Segona B, ha aixecat el primer títol de la seva història. Aquest vespre ha guanyat la Copa Federació després d'imposar-se al Las Rozas per 1 a 2 en territori madrileny. Youssef i Sergio Cortés han marcat els gols del conjunt català.

La final entre el Llagostera i el Las Rozas ha arrencat amb molta igualtat entre els dos aspirants al títol. En el primer quart d'hora, pràcticament no hi ha hagut arribades a les àrees. Han estat uns 15 minuts de tempteig, amb un lleuger domini de l'equip català.

Al minut 20, però, un penal comès per Cristian Dieste ha donat al Las Rozas l'oportunitat d'avançar-se. El llançament l'ha fet Indiano i el porter del Llagostera, Marcos, ha endevinat la seva intenció i ha desviat la pilota.

S'ha arribat al descans amb el resultat inicial d'empat a 0. Primera meitat de domini altern en què el perill local ha arribat en les accions de pilota aturada, mentre al Llagostera li ha faltat capacitat de fer mal en l'últim terç del camp.

Als quatre minuts de la represa, bon ensurt per als llagosterencs. Marcos ha hagut de tornar a aparèixer per salvar, sobre la línia de gol, una rematada perillosíssima de Losada. En aquesta segona part, més domini i arribades del Las Rozas, mentre que el Llagostera, cansat per l'acumulació de partits, no trobava la manera de generar perill sobre la posició del porter local, Yelco.

Amb més voluntat que bon futbol ni ocasions, s'ha arribat al minut 90 sense gols. Un resultat lògic pel que s'ha vist sobre el camp i que ha fet irremeiable la pròrroga.

Durant els primers 15 minuts d'afegit, els d'Oriol Alsina han mirat de fer un pas endavant. Una rematada desviada d'Èric Jiménez ha suposat el segon xut del Llagostera en el partit. A l'altre costat, el porter Marcos ha estat molt tranquil.

Just al començament del segon temps de la pròrroga (min.106), Youssef ha aprofitat una greu errada defensiva local per robar una pilota i marcar el 0-1. L'alegria ha durat poc, ja que al minut 113 Indiano ha empatat amb un xut des de fora de l'àrea.

Semblava que la final es decidiria als penals, però en l'última acció del partit, en una falta directa, Sergio Cortés ha col·locat la pilota a l'escaire per establir l'1 a 2. Un golàs per a la història.