Rafinha va ser dels destacats del Barça a San Mamés (Reuters)
Barça

La sortida de Rafinha del Barça, aturada

A falta de dues setmanes per al tancament del mercat, la sortida de l'hispano-brasiler, un dels més destacats del Barça a San Mamés, continua encallada

Laura BruguésActualitzat

La sortida de Rafinha del Barça ara mateix està aturada. Quan queden 15 dies perquè es tanqui el mercat d'estiu, el seu futur és una incògnita.

La prioritat inicial per a totes les parts sempre ha estat un traspàs: al Barça li interessa per fer caixa -es parlava d'uns 15 milions d'euros- i el jugador prefereix anar a un club on tingui els minuts que al Barça no té i que creu que tampoc tindrà aquesta temporada.

A mitjans de juliol el traspàs al València era pràcticament un fet, com va reconèixer fa tres dies l'entrenador Marcelino.

Rafinha estava d'acord a anar al València, perquè creia que hi tindria els minuts que desitja i, a més, jugaria a la Champions. El propietari del club xe, Peter Lim, va aturar-ne el fitxatge per l'historial de lesions. Després de la bona actuació de Rafinha a San Mamés, en què va ser el millor del Barça, Marcelino va insistir en la seva incorporació.

"El partit contra l'Athletic va confirmar que nosaltres no estàvem equivocats. Estem davant un bon futbolista. El que pugui passar no és a les nostres mans. Si el Barça se'l vol quedar, és impossible que optem a aquest jugador. Vam tenir-lo molt a prop però ara no depèn de nosaltres."

Marcelino segueix volent Rafinha, però ha admès que només pot arribar cedit, perquè el València no vol pagar un traspàs. A hores d'ara, el Barça i el València no han parlat ni negociat per a una cessió, tot i que és una opció que no es pot descartar. Obriria un nou escenari: perquè Rafinha marxés cedit, el Barça exigiria que el jugador renovés ja que acaba contracte, aquesta temporada, el juny del 2020. Les altres opcions: intentar un traspàs en un altre equip o que es quedi al Barça.

Anar al contingut