Encara no està clar que aquest any hi pugui haver curses ciclistes
Imatge d'arxiu del Tour de França
Ciclisme

La sorprenent absència en la llista dels ciclistes més ben pagats

Jonas Vingegaard, flamant guanyador del Tour 2022, percep un salari que no es troba entre els 20 millors del ciclisme professional

Jonas Vingegaard ha estat una de les grans sensacions del Tour. El danès va assaborir el que és arribar als Camps Elisis vestit amb el mallot groc i va trencar l'hegemònia de Tadej Pogacar després de dos anys. De fet, els èxits de l'eslovè l'han catapultat a ser el ciclista professional més ben pagat del pilot. Ara bé, Jonas Vingegaard no apareix ni entre els vint primers. Un fet curiós que veurem si canvia de cara al 2023.

Els grans sous del Tour 2022

1. Tadej Pogacar

L'eslovè ha plantat cara a Vingegaard fins a les últimes etapes, però la punxada en l'ascens el coll de Granon el va privar d'adjudicar-se el que hauria estat el seu tercer Tour consecutiu. Ara bé, en qüestió de tres anys (2019-2022), Pogacar ha renovat en dues ocasions el seu contracte amb l'UAE. La darrera va significar que l'eslovè quedés lligat a l'estructura fins al 2027 i que cobrés 6 milions d'euros anuals. Un sou molt llunyà als 41.000 euros que cobrava el 2019.

Tadej Pogacar és el ciclista més ben pagat del pilot
Tadej Pogacar és el ciclista més ben pagat del ciclisme professional (EFE)

2. Peter Sagan

El carismàtic ciclista eslovac milita a les files del TotalEnergies i, malgrat protagonitzar resultats modestos les darreres temporades, Sagan segueix sent un corredor molt ben valorat pels aficionats i les marques. L'eslovac ocupa la segona posició amb un salari que ronda els 5 - 5'5 milions d'euros anuals, dels quals Specialized, marca de components de bicicletes, n'aporta una gran part.

Peter Sagan segueix tenint un dels millors salaris
Peter Sagan segueix tenint un dels millors salaris (Reuters)

3. Christopher Froome

Qui segueix de prop Peter Sagan, pel que fa al nivell salarial, és Chris Froome. El britànic es va unir a l'equip Israel l'any 2020 i va signar un contracte que el permet guanyar 5 milions d'euros anuals. Froome és ciclista professional des del 2007 i el seu palmarès parla per si sol: 4 Tours (2013, 2015, 2016 i 2017), 2 Voltes a Espanya (2011 i 2017) i 1 Giro (2018). Fa tres anys, va tenir un greu accident mentre disputava una etapa, però el britànic, al seus 37 anys, ha tornat a competir i se l'ha vist en alguna escapada en l'edició d'enguany del Tour.

Chris Froome
Froome va abandonar el Tour abans d'afrontar l'etapa del Hautacam

4. Thomas Pidcock

El britànic va endur-se l'etapa de l'Alpe d'Huez i va obrir la seva veda de victòries al Tour. Ara bé, Pidcock, malgrat la seva juventut, ja sap el que és guanyar un or olímpic en l'especialitat de Mountain Bike (2021) i proclamar-se campió del món de ciclocross (2022). De fet, aquest últim triomf el va permetre acostar postures amb l'INEOS, el seu actual equip. El britànic va ampliar el seu contracte fins al 2027 i la seva fitxa va pujar fins al 4 milions d'euros anuals.

Pidcock, durant el descens del Galibier (EFE)
Pidcock, durant el descens del Galibier (EFE)

5. Wout van Aert

Vingegaard ha guanyat, però Van Aert ha aportat la dosi d'espectacle al Tour. El belga del Jumbo ha demostrat ser un corredor polivalent i sòlid. tres victòries d'etapa, quatre segones posicions i triomf en l'última contrarellotge. Unes xifres esfereïdores, a les quals cal sumar el treball d'equip que ha realitzat per a Vingegaard en les etapes de muntanya. Van Aert gaudeix de contracte amb el Jumbo i cobra 2'2 milions d'euros anuals.

Wout Van Aert de Visma creua la línia després de l'etapa 1 (REUTERS)
Wout van Aert de Visma creua la línia després de l'etapa 1 (Reuters)

6. Alejandro Valverde

El murcià va anunciar que aquesta temporada seria la seva última com a ciclista professional. Valverde tanca el Top 10 dels ciclistes més ben pagats i té un sou de 2'2 milions d'euros anuals. En el seu palmarès destaquen 3 Voltes a Catalunya (2009, 2017 i 2018), 1 Volta a Espanya (2019) i 4 victòries al Tour.

Alejandro Valverde afronta la seva última temporada com a professional (EFE)
Alejandro Valverde afronta la seva última temporada com a professional (EFE)

Quatre ciclistes d'INEOS entre els 10 més ben pagats

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) 6 M

2. Peter Sagan (Total Energies) 5,5 M

3. Chris Froome (Israel Start-Up Nation) 5,5 M

4. Thomas Pidcock (Team Ineos) 4 M

5. Geraint Thomas (Team Ineos) 3,5 M

6. Egan Bernal (Team Ineos) 2,8 M

7. Michal Kwiatkowski (Team Ineos) 2,5 M

8. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) 2,3 M

9. Wout van Aert (Jumbo-Visma) 2,2 M

10. Alejandro Valverde (Movistar) 2,2 M

11. Richard Carapaz (Team Ineos) 2,2 M

12. Vincenzo Nibali (Astana) 2,1 M

13. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) 2 M

14. Adam Yates (Team Ineos) 2 M

15. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) 2 M

16. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) 2 M

17. Jakob Fuglsang (Astana) 2M

18. Romain Bardet (DSM) 2 M

19. Elia Viviani (Cofidis) 1,9 M

20. Nairo Quintana (Arkea) 1,9 M

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut