Barça

La sòcia del Barça que es va quedar en sostenidors a la final de Copa presenta una denúncia a la Fiscalia

Sílvia Guerrero ha denunciat aquest dimarts la Policia Nacional i la seguretat encarregada de controlar els accessos a l'estadi Benito Villamarín per considerar que van vulnerar els seus drets fonamentals en no deixar-la accedir amb una samarreta amb el missatge "Llibertat presos polítics"
EFE Actualitzat

Sílvia Guerrero no va poder accedir al Benito Villamarín amb la samarreta amb el lema "Llibertat presos polítics"

Sílvia Guerrero, la sòcia del FC Barcelona que va ser obligada a treure's la samarreta amb el missatge 'Llibertat presos polítics' per poder accedir al Benito Villamarín i presenciar la final de la Copa del Rei, ha denunciat aquest dimarts la Policia Nacional i la seguretat encarregada de controlar els accessos a l'estadi per considerar que van vulnerar els seus drets fonamentals.

Els fets van ocórrer a Sevilla el 25 de maig, quan Guerrero es disposava a entrar a l'estadi per presenciar la final que disputava el conjunt blaugrana contra el València. La seguidora culer va intentar fer-ho amb una samarreta en què demanava la llibertat dels polítics catalans presos com a conseqüència del procés independentista. Però agents de Policia li ho van impedir advertint-li que, si volia accedir a l'estadi, havia de treure's la samarreta.

 

Com que la denunciant no portava cap altra peça de roba alternativa va superar aquell primer control en sostenidors. No obstant això, en el segon control, la Policia i la seguretat privada del recinte esportiu van tornar a impedir-li el pas, al·legant aquesta vegada que no podia entrar al Benito Villamarín en roba interior. La solidaritat d'un altre seguidor blaugrana, que li va oferir una samarreta, li va permetre finalment assistir a la final, que va acabar guanyant el València per 1-2.

Guerrero ha acudit aquest dimarts a la Fiscalia de Barcelona, acompanyada de Sergi Blázquez, l'advocat de l'associació de juristes Drets que porta el cas i que ha confirmat a EFE que la seva representada ha denunciat la Policia Nacional i la seguretat privada del Villamarín pels delictes d'atemptats a la integritat moral, abús d'autoritat, coaccions i vulneració de drets fonamentals.