Gasol, lluitant per una pilota, ha estat el líder de la selecció (EFE)

La selecció espanyola s'emporta el bronze en un partit molt competit contra Austràlia que s'ha resolt en un final d'infart (88-89)

La selecció ha guanyat el partit en l'últim segon, per un punt, davant d'una selecció australiana que ha posat les coses difícils als de Scariolo. Pau Gasol ha fet 31 punts i Patty Mills d'Austràlia 30

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

La selecció espanyola de bàsquet ha contribuït a fer més llarg el llistat de medalles als Jocs de Rio de Janeiro amb un nou bronze. Els de Sergio Scariolo s'han imposat a la selecció australiana en un partit molt competit que no s'ha resolt fins a l'últim segon.

La primera part la selecció ha estat sempre amb el marcador a favor. El primer temps ha acabat amb una renda de sis punts (17-23); a la segona els d'Scariolo s'han arribat a escapar fins a 12 punts per sobre en el marcador (28-40) però els australians han remuntat fins a arribar al descans només dos punts per sota de "la roja" (38-40) i deixant el partit i la medalla de bronze a l'abast de qualsevol dels dos equips.

Tot just començat el tercer quart la selecció australiana ha capgirat el marcador al seu favor (43-42), per primer cop en tot el partit. Els d'Scariolo, que han tingut un mal moment, s'han refet empatant el matx (49-49, 52-52) i tornant a recuperar la renda per arribar a l'últim quart 64-67. L'últim temps ha continuat igualat, molt ajustat i amb un guanyador incert.

A falta de dos minuts pel final un gran Pau Gasol ha intentat agafar les regnes del partit però ha topat amb una Austràlia molt encertada. A falta de 5 segons els d'Scariolo guanyaven per un punt (88-89). La última posessió, que era australiana, ha acabat amb la pilota perduda i el temps esgotat, amb el marcador a favor d'Espanya (88-89) en un final d'infart.

Pau Gasol ha fet un gran partit amb 31 punts, pels 30 de l'australià Patty Mills.