Espanya guanya el seu 18è europeu
Espanya guanya el seu 18è Europeu
Hoquei patins

La selecció espanyola revalida l'Europeu d'hoquei patins, després de superar França a la pròrroga (2-1)

L'equip dirigit per Guillem Cabestany s'emporta el títol a la pròrroga amb gols de Carballeira i Toni Pérez, després de remuntar el gol inicial de França

L'endemà d'enfrontar-se en un partit en què s'ha acusat de "biscoto" totes dues seleccions, Espanya i França s'han vist les cares en la final  de l'Europeu d'hoquei patins disputada a Paredes, a Portugal. Després d'una primera part sense gols, la final s'ha acabat decidint a la pròroga després d'acabar els 50 minuts amb empat a 1. França, impulsada per l'ordre defensiu i l'omnipresència dels tres germans Di Benedeto, s'ha avançat en el minut 8. Ha estat gràcies a una canonada del jugador del Lleida Llista Bruno di Benedetto. Els francesos podrien haver ampliat el marcador tres minuts més tard, amb una falta directa que Carlo di Benedetto ha enviat al ferro. Carballeira ha vist la blava a l'hora de cometre falta.

Les bones prestacions del porter Carles Grau han evitat que França obrís més escletxa en el marcador, fins que el mateix Carballeira ha pogut empatar a 1 des del punt de penal (m. 15). Espanya, amb majoria de jugadors catalans, també ha tingut la seva ocasió de remuntar a bola aturada, amb una altra falta directa fallada per Ferran Font.

La final: a la pròrroga

Quan faltaven 2 minuts i 41 segons per arribar a la tanda de penals, l'asturià Toni Pérez ha marcat el gol de la victòria. El jugador de l'Sporting ha recollit una bola morta dins de l'àrea, després d'una gran jugada de Ferran Font, per fer el 2 a 1 defintiu. És el 18è títol de campió d'Europa per al combinat espanyol.