La selecció espanyola passa a les semifinals de l'Eurobàsquet clavant una pallissa a Alemanya (83-55)

La selecció espanyola s'ha classificat per a les semifinals de l'Eurobàsquet clavant una pallissa a Alemanya (83-55). El partit només va tenir història fins al descans, quan els de Nowitzki van mostrar certa resistència. Només començar el tercer quart, però, els de Pepu Hernández van tenir el partit guanyat, ja que van jugar sense oposició i com si no tinguessin rival al davant. Fins a 37 punts d'avantatge va tenir el combinat espanyol al seu favor en el darrer quart. Calderón va liderar l'equip, amb 17 punts. El rival sortirà del guanyador del Grècia-Eslovènia d'avui.

Un triple inicial de Nowitzki va ser el preludi que el partit entre la selecció espanyola i l'alemanya a priori seria d'alta intensitat. I va ser així, però només fins al descans; a partir de llavors va ser un festival dels de Pepu Hernández.

Extrema igualtat va ser la tònica en els minuts inicials del primer quart, amb una bona actitud defensiva dels de Pepu Hernández per parar els peus, sobretot, a Nowitzki, la referència alemanya. Això va donar el control del partit a Espanya, que va començar a escapar-se amb un parcial de 8-0 (16-9). Alemanya va reaccionar i fins i tot va aconseguir tornar a donar igualtat en el marcador 20-20, ja al segon quart, gràcies a una cistella de Demirel.

L'entrada de Navarro, amb un triple al cap de poc, va tornar a situar el combinat espanyol al capdavant. Un privilegi que ja no va tornar a deixar escapar. Va ser a partir d'aquí quan Calderón va agafar la batuta de l'equip i va començar la seva particular col·lecció d'anotacions. Amb 11 punts a la butxaca, el jugador dels Raptors va marxar als vestidors al descans com a màxim anotador fins llavors. Un parcial de 10-3 va tornar a donar distància als espanyols, que al final del segon quart ja guanyaven 40-27.

La història per a Alemanya es va acabar només començar el tercer quart. La selecció espanyola es va quedar sense oposició i va jugar tan còmodament que es va dedicar a apallissar el rival. Veient la distància ja insalvable, els alemanys van començar a posar-se nerviosos i a perdre pilotes, fins i tot el mateix Nowitzki. Acabava de començar el tercer període, però Espanya ja tenia el partit guanyat, gràcies a la seguretat defensiva que els caracteritza. I és que la inferioritat d'Alemanya va ser tan flagrant que en el darrer quart van haver de passar cinc minuts perquè anotessin. Fins a 37 punts va tenir de màxim avantatge la selecció espanyola (80-43).

Calderón va acabar el partit com a màxim anotador, amb 17 punts, tot i que també van destacar els 12 punts de Navarro i Rudy Fernández i els 10 de Marc Gasol. Dels alemanys, evidentment, el millor va ser Nowitzki, amb 11 punts.

Rússia, a semifinals

Rússia ha estat l'altra selecció que ha accedit a les semifinals de l'Eurobàsquet. L'equip rus, que no s'hi classificava des de feia deu anys, es va imposar a França, en un final molt ajustat en què Tony Parker va fallar un tir lliure clau a set segons perquè s'acabés el matx.